Skip to content

Hvordan få et tre til å vokse raskt

20 de juli de 2021

Unge trær er veldig vakre, men hvis vi sammenligner dem med de som allerede har stått bak dem i 20 eller 30 år, er sannheten at de ikke har en ornamental verdi så høy som de gamle kongenene. Kanskje det er grunnen til at så snart vi kjøper dem, gjør vi alt vi kan for å akselerere vekstraten. Eller kanskje ikke alle.

Vi bekymrer oss for å vanne den, men mange ganger glemmer vi å gi annen pleie som også er nødvendig. Så hvis du vil vite om dem, fortsett å lese for å vite hvordan få et tre til å vokse raskt.

Velg arter som er motstandsdyktige mot klimaet ditt

Klimaet er veldig viktig, siden vi avhengig av dets egenskaper kan dyrke noen arter eller andre med suksess.. Så hvis vi har en japansk lønn i et område der om sommeren termometeret stiger til 40 ° C og om vinteren det bare faller under 0 °, vil det være veldig vanskelig å få det til å vokse raskt, siden det er på et sted der mer enn å leve , den overlever. Tvert imot, hvis vi planter et johannesbrød i samme område, kan vi være sikre på at vi om noen få år vil ha et vakkert eksemplar.

For mer informasjon anbefaler jeg å lese denne artikkelen.

Plant treet på rett sted

Like nødvendig som å vite klimaet som treets rustisitet er å plante det i et område der det kan vokse og utvikle seg riktig. Dette betyr at vi må kjenne de voksne dimensjonene den vil ha, samt oppførselen til dets rotsystem for å kunne finne den på et sted der den kan sees i all sin prakt.

Gi ham all den omsorgen han trenger

Et tre er et levende vesen som, for å holde seg i live, krever en serie med omsorg. Selv om de kan variere avhengig av art, har du nedenfor en orienteringsguide for hvordan du skal behandle den:

  • plassering: utendørs, enten i halvskygge eller i full sol.
  • Irrigasjon: 2-3 ganger i uken om sommeren og hver 5. dag resten av året.
  • til vanlig: vil avhenge av arten. Acidofile planter trenger en jord med en pH på 4 til 6; resten kan dyrkes i jord med en pH på 6 til 7,5.
  • Abonnent: gjennom hele vekstsesongen, det vil si fra begynnelsen av våren til slutten av høsten, med organisk gjødsel.
  • Plantetid: på grunn av dimensjonene vil et tre vokse bedre i jord enn i en gryte. Av denne grunn anbefales det å plante den når den har en minimumshøyde på 30 cm, om våren.
  • Beskjæring: bare om nødvendig om høsten eller senvinteren. Tørre, syke eller svake grener og de som har vokst for mye, må fjernes.

Acacia saligna-prøve

Med disse tipsene vil treet ditt vokse litt raskere 🙂.