Skip to content

Hvordan fjerne sopp fra inneplanter

25 de juli de 2021

Sopp er en av mikroorganismene som forårsaker mest skade på planter, og en av de vanskeligste å utrydde. Faktisk, når de oppdages, er det vanligvis fordi de allerede har infisert hele rotsystemet, noe som får det til å bli nekrotisk, og selvfølgelig er det praktisk talt umulig å gjenopprette syke planter. Så mye at den mest effektive behandlingen er forebygging, siden det er relativt enkelt å forhindre dem.

Hjemme kan vi gjøre flere ting slik at pottene våre fortsetter å se vakre ut, og også noen andre for å prøve å eliminere disse soppvesenene. La oss se hvordan du fjerner sopp fra inneplanter.

Hvordan fjerne sopp fra inneplanter

Identifiser soppen som har smittet planten din

Ikke alle sopper gir de samme symptomene, så behandlingen vil være forskjellig. De som påvirker planter er:

Mugg

Mugg

Også kalt grå mugg eller grått pulver, det er en sopp som i tillegg til å holde seg på overflaten, den kommer inn i vev av blader, stengler og frukt, der det hvite grå støvet dukker opp som du kan se på bildet.

Behandlingen består i å kutte de berørte delene og behandle planten med Fosetil-Al.

Rust

Rust

Rust er en sopp som forårsaker utseende av oransje støt på undersiden av bladene og stilkene. Gule flekker vises på bjelken.

Behandling består av behandle planten med Oxycarboxin, men for å være virkelig effektiv, må den brukes så snart de første symptomene blir sett.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en sopp som gir nesten de samme symptomene som mugg, men i motsetning til det, den blir bare igjen på overflaten av bladene.

Behandlingen består i å fjerne de berørte delene, og inn påfør Fosetyl-Al.

Phytophthora

Phytophthora

Phytophthora-soppen er en av de som mest infiserer frøplanter, bartrær og generelt alle typer planter. PåHer først rotsystemet og deretter fortsetter det fremover gjennom stammen til det når bladene.

Behandling består av påfør Fosetyl-Al så snart de første symptomene dukker opp.

Botrytis

Botrytits

Botrytis er en sopp som produserer en grå form på blader, stilker, blomster og frukt. Går inn i planten gjennom sår.

Behandling består av bruk Captán på bladene.

Hvordan forebygge sopp

Som vi nevnte i begynnelsen, når det gjelder sopp, er det ingenting bedre enn forebygging. Disse soppleietakerne formerer seg så raskt at når vi finner ut at planten er syk, er det ofte for sent. Men, så nysgjerrig som det kan se ut, er det relativt enkelt å forhindre at våre elskede potter har dette problemet. Relativt, ja.

Kontroller vanning

Vannkanne

Disse mikroorganismene trives i fuktige og varme omgivelser, så hvis vi vanner for mye, vil en plante svekke seg og soppen vil infisere den. Hva skjedde? At vanning er noe av det som er vanskeligst å mestre, så når det er tvil, er det alltid bedre å ikke vanne … eller, enda bedre, sjekk fuktigheten i underlaget, slik:

  • Sett en tynn trepinne helt inn og trekk den ut for å se hvor mye smuss har festet seg til: hvis det har kommet ut rent, er det fordi det er tørt.
  • Ta gryten så snart du vanner den og etter noen dager: og husk mer eller mindre vekten du har i hver av situasjonene.
  • Bruk fuktighetsmåler: For å være 100% pålitelig er det viktig å sette den inn på forskjellige sider.

Du bør også vite det våt aldri bladene eller blomstene, bare underlaget.

Bruk et underlag med god drenering

Like viktig som å mate planter er sørg for at overflødig vann kommer ut og ikke er i kontakt med røttene. Av denne grunn er det praktisk å bruke et egnet substrat for hver plantetype, og hvis vi har en plate under den, må den fjernes 15 minutter etter vanning.

Plasser anlegget ditt i et område der det er god ventilasjon

Husplante

Sopp lever ikke godt i ventilerte områder, så de kan unngås og / eller kontrolleres ved å plassere planten i et rom med god ventilasjon. Men vær forsiktig den må beskyttes mot trekk som de som produseres av viften, klimaanlegget eller til og med folk som passerer veldig nær denEllers kan bladene bli skadet.

Jeg håper disse tipsene hjelper deg med å eliminere og forhindre sopp på plantene dine.