Skip to content

Hvordan fjerne sopp fra planter

22 de juli de 2021

Sopp er de hardeste mikroorganismene som en gartner må håndtere fra tid til annen. De formerer seg veldig raskt, inne i stilkene, bladene og / eller røttene til planter, så så snart vi innser det, har sykdommen spredt seg vidt.

Av denne grunn er det vanskelig å finne et soppdrepende middel som virkelig hjelper å kurere våre elskede plantevesener, så den mest effektive behandlingen er forebygging. Allikevel skal jeg gi deg noen triks som vil hjelpe deg å vite hvordan fjerne sopp fra planter.

Hvordan vet jeg om planten min har sopp?

Phytophthora sopp på bromelia

Det er utallige sopper som kan påvirke planter: mugg, pulveraktig mugg, fytofthora, … Å vite de vanligste symptomene vil hjelpe oss med å oppdage dem så snart som mulig:

  • Myk koffert: I planter med caudex (Adenium, Cissus, Adenia, Fockea, …) infiserer sopp vanligvis røttene først, men umiddelbart etterpå stammen, siden det er der de finner de beste fuktighetsforholdene for å kunne formere seg. Ved å gjøre det blir stokken raskt myk.
  • Det sentrale bladet kommer lett ut: Hvis vi tar det nyeste bladet og drar det oppover med liten kraft, kommer det raskt ut i infiserte palmer.
  • Utseende av grått støv eller mugg, sirkulære røde flekker eller støt på blader og / eller stilker: hvis vi ser noen av disse symptomene, kan vi være nesten sikre på at den har sopp.

Hvordan eliminere sopp?

Pulverisert svovel

Så snart vi oppdager at plantene våre har sopp, må vi gjøre følgende:

  • Behandle dem med et soppdrepende middel: er det første vi må gjøre. Soppdrepende midler vil virke for å drepe sopp. De mest anbefalte er de som er basert på kobber, men hvis sykdommen ikke er veldig avansert, kan vi bruke pulverisert svovel om våren og høsten.
  • Plasser risikoen: Hvis vi vil forhindre at sykdommen utvikler seg, trenger vi ikke å vanne så ofte. Det er veldig viktig å kontrollere fuktigheten i jorden før vanning, for eksempel å introdusere en tynn trepinne (hvis den kommer ut med mye jord festet, vil vi ikke vanne). På samme måte, hvis vi har en tallerken under, fjerner vi overflødig vann ti minutter etter vanning.
  • Skjær ut de berørte delene: med saks som tidligere er desinfisert med alkohol, fjerner vi alle de berørte delene, det være seg blader, grener og / eller røtter (disse blir svertet).

I tillegg, hvis vi har en potteplante hvis jorda er veldig fuktig, vil disse mikroorganismene fortsette å formere seg, noe som vil sette planten i fare – enda mer. For å unngå dette, må vi trekke den ut av gryten, pakke rotkulen (jordbrød) med dobbeltlags kjøkkenpapir en natt, og neste dag vil vi plante den i en ny gryte med et underlag som har veldig god drenering .

Dermed vil vi ha mange muligheter for å gjenopprette planten 🙂.