Skip to content

Hvordan forbedre drenering av en gryte

23 de juli de 2021

En av de vanligste feilene vi gjør er å overvanne planter. Det antas ofte at jo mer vann vi gir dem, jo ​​bedre vil de vokse, ikke forgjeves, vann er liv. Men dette er ikke slik. Ekstremene er veldig skadelige: enten vi vanner lite eller vi vanner mye, vil ikke grønnsakene våre kunne utvikle seg godt.

For å unngå disse problemene, skal vi fortelle deg det hvordan du kan forbedre drenering av en gryte. På denne måten vil de små plantene ha utmerket vekst 🙂.

Når vi ønsker å forbedre drenering av en gryte, kan vi gjøre flere ting, som er:

Hull i plastgryten

Plastgryte

Hvis beholderen vi vil plante en blomst i er laget av plast og ikke har hull eller bare har en eller to, kan det være nødvendig å lage litt til. For det, vi kan bruke en saks og gjennombore den.

Noen ganger krever det litt tålmodighet, men hvis vi snur saksen på slutten, vil vi få et hull som gjør at røttene ikke trenger å være i kontakt med overflødig vann.

Tilsett et lag med arlittkuler

Arlite baller

Arlite eller utvidede leirkuler vil være veldig nyttige for å forbedre drenering av en gryte, siden de også er veldig billige (en pose på 20 liter kan koste 9 euro). Så det, vi legger et første lag med leire før vi planter planten, og slik at vi kan glede oss over pottene våre i mange år.

Bland underlaget med et porøst materiale

Perlite

Kommersielle underlag har veldig viktige næringsstoffer for planter, men de har ikke alltid god drenering. Så, det anbefales på det sterkeste at vi blander dem med noe porøst materiale, slik som perlitt, ekspandert leire eller lignende. Andelen vil variere avhengig av hvilken plantetype det er. For eksempel: hvis det er kaktus eller sukkulente planter, anbefales det at det er 5: 5, det vil si at vi blander substratet med det materialet vi foretrekker i like store deler; På den annen side, hvis det er hagebrukeplanter, blomster eller innendørs planter, kan vi blande 70% av underlaget med materialet.

Kjenner du andre triks for å forbedre drenering av pottene?