Skip to content

Hvordan forberede jorden for såing om vinteren

20 de juli de 2021

Før du sår noe i jorden, er det veldig viktig å forberede den slik at den kan mate fremtidige planter som vil vokse i den. Spesielt i den kaldeste tiden av året er det når vi må gi mer vekt på denne oppgaven siden avhengig av hva vi gjør nå, kan vi høste mer eller mindre mat i løpet av sesongen.

Av denne grunn skal jeg forklare deg hvordan du kan forberede bakken til såing om vinteren. Dermed kan du nyte den naturlige smaken av en nyplukket grønnsak eller frukt om og om igjen 🙂.

Fjern steinene og urtene

Mann som fjerner urter med hakke

Ved hjelp av en rototiller hvis marken er bred, eller en hakke hvis den er ganske liten, er en av de første tingene å gjøre fjern alle steinene som kan være, spesielt de store, og ville urter. Hvorfor? Vel, førstnevnte tar plass som røttene vil okkupere, og sistnevnte vil «stjele» næringsstoffene.

Ved slutten, rake for å planere bakken. Det trenger ikke å være perfekt; hvis det er litt ujevnheter, skjer ingenting. Derfor kan det gjøres med øye.

Gjødsle jorden

Gjødsel for planter

Lag det med organisk kompost, som gjødsel, guano, humus eller kompost. Du kan til og med legge til egg- og bananskrell, teposer, pasty greener, etc. Gjødsle jorden godt. Bland komposten du har valgt med den, slik at den på denne måten er fruktbar nok til å mate plantene.

Plasser anti-ugressnett

Grønt anti-ugressnett

Dette er valgfritt, men veldig nyttig for å sikre at ingen ville urter vil vokse. Plasser anti-ugressmasken i området der du skal så eller plante, og lag hull i det der plantene skal være. Et annet alternativ er å gjøre det omvendt, det vil si å plante plantene først og deretter lage hullene.

Beskytt planter

Hjemmelaget drivhus for grønnsakshager

Hvis du har det travelt og / eller vil fremme sesongen, kan du plante hageplantene dine nå. Nå er det veldig nødvendig at du beskytter dem, for eksempel ved å bygge et drivhus som det på bildet ovenfor.

Ha en god såing 🙂.