Skip to content

Hvordan forebygge sopp

26 de juli de 2021

Siden de bare er frø, planter må håndtere mikroorganismer som er i stand til å avslutte livet i løpet av få dager. Og bare de mest motstandsdyktige overlever.

Når vi dyrker dem i hagen eller hjemme, holder vi dem dessverre ikke trygge for dem. Men vi kan gjøre flere ting for å unngå dem: oppdage hvordan forebygge sopp.

Soppdrepende behandling for frø

Phytophthora på potetplanter

Enten vi skaffer frø av planter vi allerede har, eller om vi skaffer dem i en barnehage eller hagebutikk, anbefales det sterkt å gi dem et «bad» med soppdrepende middel. På denne måten vil sjansene for spiring og overlevelse av den fremtidige frøplanten øke. Men hvordan? Veldig enkelt: vi må bare legge dem i et glass med vann – helst regn eller osmose – og spray med et bredspektret soppdrepende middel.

Hvis du på dette tidspunktet ikke har soppdrepende middel, kan du velge å legge til en klype kobber eller svovel i glasset, eller rengjør dem grundig med litt oppvaskmaskin.

Soppdrepende behandling for unge og voksne planter

Pulveraktig mugg

Hvem har aldri hatt problemer med å få unge planter til å trives? Disse ømme skuddene er en fryd for sopp, som ikke vil nøle med å angripe dem. Så det, du må fortsette med soppdrepende behandlinger til de har fullført to årspesielt hvis det er trær.

Men for dem, i tillegg til å bruke de nevnte soppdrepende midler (svovel, kobber eller bredspektret soppdrepende middel), det er viktig at vi bruker et nytt substrat og forhindre at den forblir vanntett, bortsett fra hvis det er et vann- eller elvebreddeanlegg. Sopp sprer seg i fuktige omgivelser, og så snart de merker at planten vår begynner å være svak, kan vi miste den.

Når det gjelder hagebrukplanter, da de er beregnet på konsum, anbefaler jeg å bruke naturlige og økologiske soppdrepende midler, som de vi forteller deg om i denne artikkelen.

På denne måten kan du holde sopp i sjakk, og plantene dine vil være takknemlige 🙂.