Skip to content

Soppdrepende middel: hva er det og hvordan brukes det?

10 de juli de 2021

Sopp er mikroorganismer som ofte påvirker planter, men det verste er ikke soppene selv, men hvor raskt de virker. Faktisk kan de føre til betydelige tap med mindre vi iverksetter tiltak så snart som mulig. For å unngå problemer har de studert, først plantene selv og senere andre stoffer, som kan brukes som soppdrepende middel.

I dag finner vi et bredt utvalg av produkter, spesielt forbindelser (kjemikalier) som har vist seg å være ganske nyttige i kampen mot sykdommer forårsaket av sopp. Men, Hva er egentlig et soppdrepende middel og hvilke typer er det?

Hva er det?

Det korte svaret vil være: giftige stoffer som dreper (eller prøver 😉) sopp, men virkeligheten er mye mer enn det. Det er en serie stoffer som hemmer og til og med kan stoppe veksten og utviklingen av disse mikroorganismene.

Men vi kan ikke glemme at noe soppdrepende middel, uansett hvor effektivt det er, hvis det brukes i overkant, vil forårsake skade, ofte irreversibel, både på planter og miljøet.

Hvilke typer er det?

Soppdrepende stoffer kan klassifiseres i henhold til deres virkemåte, i henhold til deres sammensetning og i henhold til deres utvidelsesfelt. La oss se hva som kjennetegner hver enkelt:

Handlingsmodus

Det er to undertyper:

Beskyttere eller kontakt

De er det påført FØR planter viser symptomer, siden de bare handler når sporene har nådd dem og er i ferd med å spire.

De brukes for eksempel på de prøvene som har vært i kontakt med syke planter for å beskytte dem.

Merke Kjennetegn Pris
COMPO

COMPO merke soppdrepende middel

Godt organisk soppdrepende middel som beskytter planter mot mugg og heller ikke skader bier.

Den selges i pakker på 75 gram.

€ 10,96

DITIVER C PM

DITIVER soppdrepende middel som virker ved kontakt

Dette soppdrepende middel basert på kobberoksyklorid er et godt forebyggende middel mot et bredt utvalg av sopp, blant hvilke de som forårsaker rust og antraknose skiller seg ut.

Den selges i pakker med 6 poser som veier 40 gram hver.

€ 16,90

BLOMSTERHUERTA

Acaricidal soppdreper for planter med forebyggende virkning

Et soppdrepende middel basert på mikronisert svovel som i tillegg til å fungere som et forebyggende middel mot pulveraktig mugg og svart pulver, også vil tjene som et akaricid.

Den selges i små poser på 500 gram.

€ 5,50

Utryddere eller systemiske / systematiske

Er de brukes når planter allerede ser syke ut. De absorberes gjennom bladene eller røttene, og bæres til resten av planten.

Merke Kjennetegn Pris
ALLIETTE

Alliette soppdrepende middel for syke planter

Det er et soppdrepende middel spesielt indikert for planter som har blitt syke av soppene til slekten Phytophthora og Phytium, noe som gjør det veldig godt egnet for bartrær og plener.

Den selges i esker på 5 kg.

€ 16,12

BATLLE

Soppdrepende merkevarer fra Batlle er veldig effektive

Meget egnet soppdrepende middel til alle typer planter, spesielt prydplanter som vanligvis er mest utsatt for mugg, fytofthora og gummier.

Den selges i esker på 250 gram.

€ 19,39

BAYER

Soppdrepende merkevare fra Bayer er bra for alle sopper

Et ideelt soppdrepende middel for alle typer avlinger, enten det er innendørs eller utendørs, da det virker mot botrytis, antraknose, pulveraktig mugg og flekker.

Den selges i esker på 998 gram.

€ 19,04

I henhold til anvendelsesområdet ditt

For tiden er soppdrepende midler stadig mer selektive, så det blir stadig lettere å finne de vi virkelig trenger. Dette er noen eksempler:

For bartrær

Barrtrær, det vil si furu, sypresser, barlind, etc. De er veldig sårbare for sopp som får bladene til å brune. Men med dette soppdreperen vil du ikke ha noe å bekymre deg for, fordi du vil være i stand til å revitalisere dem uten problemer.

For plen

Ingen produkter funnet.

Det er noen ganger ikke lett å ha en velstelt plen, spesielt på grunn av soppene som alltid lurer. Heldigvis i markedet har vi et soppdrepende middel som det vi anbefaler som fungerer både som et forebyggende middel og som en kur for sykdommene i det fantastiske grønne hageteppet.

For rosebusk

Rosenbusker er veldig motstandsdyktige planter, men hvis de blir vannet for mye eller holdes under ikke helt passende forhold, kan de bli påvirket av sopp som antraknose, rust eller pulveraktig mugg. For å beskytte eller kurere dem, er ingenting som et bruksspray-fungicid 😉.

I henhold til sammensetningen

Avhengig av sammensetning kan de være økologiske eller kjemiske:

Økologiske soppdrepende midler

De er de som er sammensatt av stoffer som kommer fra naturen og / eller som ikke skader miljøet. De brukes fremfor alt som forebyggende, men de fungerer også som kurativer, for eksempel:

Merke Kjennetegn Pris

KB

Utsikt over Bordeaux-suppen

Det er et utmerket soppdrepende middel basert på kobber nøytralisert med kalk, sterkt anbefalt mot cankers, rust, alternaria og gummies.

Den selges i esker på 500 gram.

€ 12,40

BLOMST

Økologisk soppdrepende middel med svovel

Dette er et svovelbasert soppdrepende middel, som er veldig effektivt som både forebyggende og kurativ for mugg.

Den selges i esker på 95,3 gram.

€ 12,40

Kjemiske soppdrepende midler

De er de som er laget med kjemikalier / forbindelser. De brukes hovedsakelig som kurativer, siden de vanligvis har raskere effektivitet enn de økologiske. Noen eksempler er:

Merke Kjennetegn Pris

BESKYTT HAGEN

Beskytt visningen av soppdrepende hage

En systemisk soppdrepende spray, klar til bruk. Indikert for å beskytte og / eller kurere planter som kan eller er syke med sopp.

Den selges i 500 ml beholdere.

€ 9,65

MASSÓ GARDEN

Massó Garden soppdrepende middel

Med dette systemiske soppdrepende middel kan du forebygge og kurere de vanligste plantesykdommene, som mugg, alternaria og rust.

Den selges i 5cc bokser.

€ 6,44

COMPO

Duaxo multifunksjonelt soppdrepende middel

Du aner ikke hvilken sopp som skader avlingene dine? I disse situasjonene har du dette allsidige soppdrepende middel som er effektivt mot de vanligste sykdommene, som mugg, rust eller septoria.

Den selges i flasker på 100 ml.

€ 8

Er de skadelige for miljøet?

Som vi nevnte i begynnelsen, soppdrepende middelbruk kan skade planter som skal kurere, men også insekter, som bier (med mindre annet er angitt).

Derfor vil det alltid, alltid, være bedre å bruke organiske, for selv om det kan ta litt lengre tid å tre i kraft, er de ikke skadelige for noen, bare for mikroorganismer som forårsaker sykdommer.

I alle fall, for å unngå problemer, må du lese og følge instruksjonene som er angitt på beholderen til punkt og prikke, samt bruke gummihansker (i det minste) hvis du skal bruke kjemiske soppdrepende midler.

Jeg håper du har lært mye om denne typen produkter 🙂.