Skip to content

Hvordan forhindre at inneplanter vokser for store?

7 de juli de 2021

Planter vokser, noen raskere enn andre, men alle gjør det. Dette er noe som ikke kan unngås, siden vekst er en del av livet og også av overlevelse fordi jo eldre de er, desto lettere blir det for dem å overvinne angrepet fra insekter som raskt blir skadedyr., Samt infeksjoner forårsaket av virus, bakterier og sopp.

Men ja det det er flere ting du kan gjøre for å forhindre at inneplanter blir gjengrodd, noe som utvilsomt kan være av stor interesse for deg hvis du dyrker de som kan nå taket.

Velg de riktige plantene

Velg små planter å ha hjemme

Det er det grunnleggende, selv om det også er det mest kompliserte. Når du går på barnehage, eller når du skal kjøpe planter på nettet, er det lett å bli forelsket i noen av dem: trær, palmer, busker, orkideer eller andre. Hvis du ikke vet voksenstørrelsen de kan få, risikerer du å ende opp med å si at de vokser for mye. Derfor, bortsett fra å undersøke for å vite den informasjonen, er vårt råd det ikke kjøp trær eller høye palmer hvis du skal ha dem innendørs, på grunn av dette:

  • Trær: de er generelt veldig store planter som ikke er tilpasset til å leve under innendørs forhold. De kunne beskjæres, men det ville ikke bety at de endte opp med å bli svekket av mangel på lys og rom.
  • Høye palmer: Kentia (Howea forsteriana) og areca (Dypsis lutescens) er to av de mest kultiverte palmer i hjemmene. Den første vokser med ganske langsom hastighet, den andre er raskere, men begge overgår til slutt 4 og 5 meter. Hva mer, kentia når 15 meter, og areca 6 meter når de er voksne. Og i motsetning til for eksempel trær, kan de ikke beskjæres utover å fjerne de tørre bladene, siden de ikke er i stand til å spire fra stammen.

Gi dem lys, men ikke for mye

Et av hovedproblemene med innendørs planter er mangel på lys. Så, de vil vokse ved å forlenge stilkene i retning av det sterkeste lyset, som kan komme fra en lampe eller fra et vindu. Når de blir tvunget til å gjøre det, blir de veldig sårbare for både miljøendringer og skadedyr og sykdommer.

Hvordan unngå det? Å sette dem i et rom der det er mye lys, med vinduer. Men vær forsiktig De trenger ikke å plasseres rett foran glasset fordi bladene deres vil brenne, men de må plasseres ved siden av eller i nærheten av dem. I tillegg må pottene roteres 180 ° slik at alle deler av plantene får like mye lys hver dag.

Eller hvis du foretrekker det, få et plantelys. Dette vil være veldig nyttig, spesielt hvis du har et terrarium med planter for eksempel, eller i et veksttelt.

Reduserer lengden på stilkene

Beskjæringssaks for planter

Idealet er å gjøre det når de fortsatt er unge planter, men det kan også gjøres uten problemer når de allerede er store og / eller har nådd taket. Men når og hvordan gjøres det? Vi vil, beskjæring bør gjøres tidlig på våren, helst før eller kort tid etter at veksten har gjenopptatt. Det gjøres også om høsten hvis det er varmt.

Når tiden er inne, ta saks for å trimme de tynne grønne stilkene (mindre enn 1 centimeter tykke), og en liten håndsag for de tykkere. Seinere, du må kutte dem litt, avhengig av hvor mye de har vokst. Således, hvis vi har en som berører taket, og så lenge det ikke er et palme, kan høyden reduseres med omtrent 10-20 centimeter fra år til år.

Drastisk beskjæring må unngås; det vil si at det ikke er nødvendig å redusere høyden på en plante med halvparten, for mest sannsynlig vil den ikke overstige den. Det er mye bedre å gå sakte, være tålmodig og vente på at den skal produsere nedre og nedre stilker.

Transplanter plantene dine

Dette kan være motstridende med deg, fordi det vi snakker om hindrer dem i å vokse for mye. Men sannheten er det når en plante blir stående i samme potte i årevis og år, blir den etiolat; det vil si at stilkene forlenges og innsnevres på grunn av plassmangel. Dette er for eksempel noe som skjer mye med kaktus, som når de når det punktet gir inntrykk av at de vil «komme seg ut» av pottene.

For at de skal utvikle seg riktig, må vi prøve å flytte dem til større potter om våren, hver gang vi ser at røttene kommer ut gjennom dreneringshullene, eller hvis de allerede har okkupert hele potten.

Unngå å komponere

Husplantekomposisjoner fungerer vanligvis ikke

De er vakre, men når mange planter eller noen blir satt uten å vite voksenstørrelsen de når, i samme beholder, det som oppnås til slutt er at det er en eller flere som vokser for drevet av plassmangel og overlevelsesinstinkt. Dette er grunnen til at det kun anbefales å lage komposisjoner med planter, vi insisterer på, små, som sukkulenter som Lithops, Pleiospilos, Argyroderma, Fenestraria, Sempervivum eller lignende.

Hvis du har en med trær, palmer og / eller andre store planter, anbefales det å skille dem nøye på slutten av vinteren og plante dem hver i en gryte; Eller plant dem sammen i en voksende beholder.

Vi håper disse tipsene om hvordan du kan forhindre at innendørs planter vokser for mye, vil være nyttige for deg 🙂.