Skip to content

Hvordan forhindre katter i å lindre seg i hagen

6 de juli de 2021

Jeg elsker katter. Jeg bor faktisk med tre, og i hagen er det seks til. De er alle av den felles europeiske rasen, og de er alle kastrert. Men selv om du ender opp med å bli vant til at de avlaster seg der du dyrker plantene (vi kan ikke glemme at de som dyr de er, også trenger å kvitte seg med organisk avfall som kroppen deres ikke kommer til å bruke), de liker ikke å se ekskrement blant dem.

Og du liker det enda mindre når disse kattene ikke er dine. Så det noen ganger kan det haster med å vite hvordan man kan forhindre katter i å lindre seg i hagen. Hvis det er ditt tilfelle, kan du prøve disse triksene slik at du ikke trenger å plukke opp avfallet, eller i det minste ikke så ofte.

7 triks for å forhindre at katter kommer inn i hagen

Katter som går til hagen må identifiseres

Det er flere ting som kan gjøres for å hindre katter i å lindre seg i hagen, eller i noen hjørner, for eksempel:

Sett et nett

Hvis det du ønsker er å beskytte et bestemt område i hagen, å sette opp et nettverk er den raskeste og billigste løsningen, så vel som effektiv. Det er sant at det ikke vil være veldig vakkert visuelt, men det vil holde plantene i det hjørnet trygt fra kattene.

Spisse gjenstander (men ikke farlige)

Katter, som ethvert dyr som er følsomt for berøring, liker ikke gjenstander som stikker. Med tanke på dette, det er interessant å plassere furuskegler, eggeskall, lange negler eller skruer, plastgafler eller stiklinger for eksempel i områdene der de går, og / eller i potteplanter.

Naturlige avstøtningsmidler

En måte å hindre dem i å gå til hagen er å dra nytte av det faktum at de ikke liker at visse lukter fraråder dem. For eksempel, de liker ikke sterk lukt som sitrus (appelsiner, sitroner, mandariner osv.), slik at du kan trekke ut væsken fra disse og spraye den på områdene der de passerer.

Et annet alternativ er å plassere skallene av fruktene spredt rundt i hagen. Det er en enkel løsning, som også vil tjene til å gjødsle jorden.

Vannspray

Når hagen er stor er det i det hele tatt litt vanskelig å holde den ren. En måte er ved å plassere en vannspray som oppdager bevegelse, som denne de selger. Derfor er det ikke bare nyttig å unngå katter, men alle andre dyr. Etter noen ganger vil de slutte å gå.

Metaldyrfigur med glødende øyne

For en vanlig katt, med en gjennomsnittsvekt på ca 4-5 kilo, er det en ubehagelig opplevelse å se et dyr større enn ham med øyne som skinner, spesielt hvis det er en ugle eller lignende. Derfor, plasser noen metallfigurer i form av et dyr, og med øyne som skinner, vil det motvirke deg fra å nærme deg hagen. Men ja, du må flytte den rundt slik at den ikke blir vant til den.

Kattesikkert gjerde

Det er en dyrere, men holdbar løsning. Forhindre at både naboens katter kommer inn, og at kattene dine forlater hagen. Det som er gjort er sette opp en nettbarriere, eller stumpformede antikattpigger på toppen av gjerdet.

Avskrekkende med ultralydlyd

Ultralydlyd høres for katter, men nesten ingenting for mennesker. For dem er det en høy lyd, og derfor ubehagelig. Disse avskrekkende de er perfekte for å dekke bestemte områder, så det kan ta litt tid å finne ut hvor du skal plassere dem. Du kan kjøpe en fra.

Tips for planter og katter for å leve godt

Det er mulig å ha katter i hagen og ikke ha problemer

Vi har sett hvordan vi kan avvise eller avskrekke katter, men det er også mulig å skape attraktive områder for dem. Og la oss innse det, noen ganger er det veldig vanskelig å unngå å ha dem som besøkende. Enten fordi du bor i en by der naboene lar kattene sine gå utenfor, eller fordi du selv tar vare på en koloni med katter i hagen din.

Så hvorfor ikke komme på jobb og skape et sted der de kan være uten å skade plantene, eller deg? Stol på meg, det er ikke umulig. Følg disse tipsene så ser du det:

Identifiser inngangs- og utgangsområdet for kattene til hagen

Dette er viktig, spesielt hvis du har potteplanter og de er på et møbel. Mange klager over at katter slipper dem på bakken eller at de fjerner smuss fra containerne, men det vil ikke skje lenger hvis du vet hvor de kommer inn og hvor de går ut.

De som går til hagen min kommer alltid hoppende over veggen og derfra til uteplassen min, alltid i samme hjørne. Tidligere hadde jeg et bord med blomsterpotter, og det var få ganger jeg fant meg selv på gulvet. Vel, lei av at situasjonen ble gjentatt, det jeg gjorde var å sette en stol med ingenting på. Siden har jeg ikke sett noen blomsterpotte på bakken, siden de bruker den stolen.

Og det er ofte at de enkleste løsningene er de som gir best resultat. En stol, et bord. Alt som gjør det lettere for katter å komme inn og ut av hagen, får plantene til å se bedre ut.

Lag et kattetoalett

Med andre ord: fyll ut et område med sand. Det trenger ikke være veldig stort, med en eller to kvadratmeter er det mer enn nok. Katter elsker å avlaste seg på sandgrunn, da disse lar dem lage hull og deretter dekke avføringen med stor letthet.

Ulempen med dette er at du må rengjøre det ofte. Men i det minste vil du vite at de bare gjør avføring i det området, og ikke i noen andre. Hjelp dem med å komme dit ved å plante kattemynte rundt omkretsen av området, de vil elske det!

Ikke la maten være ute

Hvis du har en koloni i hagen, kan det være lurt å stille mat tilgjengelig for dem. Jeg gjør det selv. Men det, selv om det kan være veldig bra, kan tiltrekke andre katter, og de andre kattene vil avlaste seg. Så hvis du ikke vil at dette skal skje, Det anbefales at du tar dem med til å spise omtrent 3 ganger om dagen (Bedre hvis det er 4 eller flere, siden disse dyrene spiser mellom 4 og 6 ganger om dagen), eller at du lar maten gå for dagen, men tar den bort om natten.

Snakk med naboene

Lei av nabolagskatter som går til hagen din? Deretter Idealet er å snakke med omsorgspersonene deres slik at dere begge kan finne løsninger som gagner deg. Ikke alle vil være villige til å hjelpe, og de kan til og med være uvitende om problemet, men i det minste bør de vite hva som skjer.

I alle fall er det viktig å vite at velferden til katten også teller, og derfor bør den under ingen omstendigheter bli skadet (faktisk ville det være å begå dyremishandling).

Hvordan forhindrer katten min å gå i andres hage?

Katter kan gå mye i hagen

Det korteste svaret er: ikke la ham forlate huset. En katt som alltid har vært sammen med mennesker i et hjem, selv om den går ut av og til, kan venne seg til å ikke gå ut. Alt du trenger å gjøre er å holde ham underholdt i løpet av de våkne øyeblikkene, for eksempel ved å leke med ham og en liten ball (størrelsen på golfkuler) laget av aluminiumsfolie, eller med en snor. Hvis du bruker energi hjemme, vil du ikke ønske å gå utenfor, da du blir for trøtt til det.

Hva mer, det er viktig at han blir kastrert (IKKE sterilisert). Ved kastrering fjernes reproduksjonskjertlene, og med dette forhindres katten i å få varme og katten i å søke etter en kompis; sterilisering forhindrer bare at egg og sædceller forlater henholdsvis katten og katten, men varmen og oppførselen knyttet til den opprettholdes.

Gjenopprettingstiden er ganske rask: mer eller mindre etter 7 dager vil katten være nesten fullstendig gjenopprettet, og katten etter 3 dager. Så det er veldig verdt det.

Hvis du fortsatt vil at den skal gå ut, men bare til hagen din, ikke nøl med å prøve triksene vi har kommentert i begynnelsen av artikkelensom å sette opp et kattesikkert gjerde.

Sist men ikke minst, for hva som kan skje, det anbefales å identifisere katten. Ikke bare med mikrochippen, som er obligatorisk, men også med et halskjede med en plate som bærer telefonnummeret ditt, eller en med GPS. Det gjør heller ikke vondt å snakke med naboene, så de ser at du er villig til å hjelpe i tilfelle problemer oppstår.

Vi håper at både du og kattene kan være rolige med disse tipsene.