Skip to content

Katteavstøtende midler

3 de juli de 2021

Det er mange ganger at løse katter kan introduseres i hagen vår uten forvarsel. Tilstedeværelsen av disse dataene kan ikke alltid være gunstig, siden de kan bryte plantene våre, frukthagen, grave i bakken eller gjøre avføring. For å ikke bruke et middel til katter som kan skade helsen din, finnes det forskjellige planter katteavstøtende midler som kan bidra til å skremme dem unna uten å skade.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg noen av tipsene du trenger og noen avstøtende planter for alle som er effektive.

Tilstedeværelse av katter i hagen

løskatter

Det første er å vite grunnen til at katter kan passere gjennom hagen vår uten forvarsel. Selv om det skal bemerkes at det ikke alltid er mulig å vite denne årsaken, kan du undersøke litt om det for å kjenne roten til dette. Katter er ganske aktive dyr, og selv om de alltid beveger seg innenfor et lignende territorium, kan de reise flere kilometer daglig måte å snuse på, jakte byttedyr og trene. De pleier å gå gjennom et territorium som de kaller dukket opp og føler seg mer komfortable.

Det er mulig at disse kattene kommer hjem til deg spontant, eller at de har utnyttet hagen din for å kunne avle. Hvis det er ledig plass og nok plass til å oppdra katten, kan du tro at det er et trygt sted for den. Du kan også få mat fra søpla, jakt i hagen din eller frukthagen siden det er fugler eller de anser ditt hjem som en del av deres territorium. Når de har urinert og syndet på dette stedet, kan de ofte fortsette å sørge for at dette stedet er deres.

Du kan også bruke forskjellige måter å markere territorium på, for eksempel å gni og skrape noen områder.

Naturlige katteavstøtende midler

unngå katter i hagen

Hvis løskatter ofte havner i hagen din og begynner å følge noen retningslinjer eller angripe plantene dine, er vi i trøbbel. Det må tas i betraktning at den enkle tilstedeværelsen av et stykke informasjon i hagen din ikke kan forårsake problemer, så situasjonen må gjennomføres godt. Vi kommer til å gi noen tips som du kan følge for å kunne kjøre vekk grader naturlig:

 • Forhindre dem i å spise fra din søppel ved å lukke posene eller plassere den i lukkede beholdere. Hvis katten ikke har en fast strømkilde, kan den ikke komme tilbake til dette stedet.
 • Du kan skremme mus og rotter hjemmefra med forskjellige hjemmemedisiner for å forhindre katter i å mate på mus.
 • Hvis du er en av disse menneskene som liker å mate ville fugler, det er bedre at du gjør det i matere som ligger i høyere områder. Slik forhindrer de at disse fuglene leter etter mat på bakken og har blitt jaktet av disse kattene.
 • Du kan se i hagen din etter reir eller ly som den kan bruke til ly.
 • Du kan bruke hjemmelagde katteavstøtende midler for å kunne skremme dem bort uten å skade dem.
 • Gjør en god rengjøring med enzymatiske produkter som eliminerer feromonene som disse dyrene etterlater seg når de markerer territorium.
 • Hvis du bor i en stor by, kan du kontakte skjuletjenestetjenesten slik at det skyldes dyrene som streifer rundt i hagen din.
 • Normalt, hvis du bor i en by, er kommunene vanligvis ansvarlige for koloniene til bortkommen katter, og de kan sterilisere og kontrollere befolkningen til disse kattene.

Du kan finne unaturlige katteavstøtende midler i noen supermarkeder som er laget av syntetiske formuleringer som er noe mer ubehagelige. De kan også etterligne urinen fra visse rovdyr slik at disse kattene ikke når hagen din. Men selv om de er frastøtende midler for unaturlige katter, er de ikke alltid effektive.

Avstøtende planter og rettsmidler for katter

frastøtende planter for katter

Vi skal fortelle noen av de frastøtende midler og planter for hjemmelagde retter som tjener til å skremme disse dyrene trygt. Det er best å kombinere rettsmidler som vi skal nevne sammen med rådene vi har gitt tidligere. Det første tipset er å bruke sitrusplanter for å skremme bort katter. Et av de vanligste midlene som tjener dette formålet er å bruke sitrusfrukter. Du kan dra nytte av skallene av sitroner, lime, våte, appelsiner og mandariner som er igjen fra måltidene dine for å plassere dem i pottene sammen med plantene dine. Dette hjelper ikke bare å tjene som et frastøtende middel for katter, men er også en utmerket naturlig kompost.

Det anbefales å kutte sitrusfrukter i to og gni dem på veggene, pottene og områdene der katter ofte er slik at lukten kan impregneres og skremme bort dette dyret. Det må tas i betraktning at lukten ikke vil forbli lenge, og derfor må prosessen gjentas hver gang den er nødvendig.

Det er noen gode plantearter for katter som kan skremme dem bort uten å skade dem. La oss se på noen av de frastøtende planteartene for data:

 • Lavendel
 • Timian
 • Eukalyptus
 • Busk «Coleus Canina«
 • Geraniums
 • Timian
 • Basilikum

Pepper er en noe mer drastisk og aggressiv løsning for dyret, men den kan brukes som en siste utvei. Pepperpulver kan brukes strategiske steder i hagen. Resultatet av å bruke pepper er at det klør i nesen når han lukter på den, og vil føre til en serie irriterende nyser for ham. Etter flere episoder med nysing forbinder katten disse stedene som et behagelig sted og vil slutte å besøke det.

Ting du IKKE bør gjøre

Som vi har nevnt tidligere, er det best å skremme disse dyrene naturlig uten å skade dem. La oss se hva er tipsene du ikke bør gjøre for dette:

 • Bruk gift for utgifter: Bruk av gift kan være farlig for steder der det er andre kjæledyr og barn, og kan også være problematisk for dette dyret. Vi husker at vi ikke ønsker å drepe ham, hvis ikke for å drive dem bort fra hagene våre.
 • Bruk av giftige repellanter: det samme skjer som i forrige tilfelle.
 • Skrem dyret: Mest sannsynlig, ved å skremme katten, løper den av redsel og ender som en angriper. Disse dyrene er veldig aggressive, og det er bedre å ikke vende seg mot deg siden de kan skade deg alvorlig.
 • Få ham våt: å fukte en katt, enten det er vinter eller sommer, er et spørsmål om grusomhet. Bading forårsaker et betydelig fall i kattens forsvar og kan fremme dårlig helse.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om de forskjellige naturlige katteavstøtningsmidlene og deres egenskaper.