Skip to content

Hvordan forhindre sopp i rosebusk

14 de juli de 2021

En sunn, ivaretatt plante vil være svært motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. Og det er veldig vanskelig, om ikke praktisk umulig, for insekter og / eller mikroorganismer å skade det når helsen er god. For alt dette er det interessant å vite hvordan du kan forhindre sopp i rosebusk.

Disse soppleietakerne de er en av de farligste, siden det vanligvis er for sent å gjenopprette planten når vi oppdager dem.

Finn rosebusk i full sol

Rosebusk, plassert i full sol

Skyggefulle miljøer favoriserer sopp, så en måte å forhindre dem i vår rosebusk er plassere dem i et område utsatt for sol, utendørs. På denne måten vil vi i tillegg få dem til å produsere en større mengde blomster i løpet av nesten hele året, noe som gjør at vi kan ha hagen eller terrassen full av liv og farger.

Du våter ikke blader eller blomster

Rosenbusken er en plante som trenger mye vann; ja, ikke så mye som et vann. For å unngå å brenne, eller miste løv og / eller blomster for tidlig aldri vann ovenfra, siden hvis vi gjør det, tar det ikke lang tid å komme opp og skade den.

Kontroller risikoen

Hyppigheten av vanning bør endres gjennom året: mens vi om sommeren må vanne mer siden landet tørker raskt, men om vinteren må vi vanne mindre ellers. Når vi har disse to «toppene» og vet litt om klimaet i vårt område, vil vi kunne vite mer eller mindre når vi skal vanne, avhengig av årstid.

For eksempel hvor jeg bor i den varmeste sesongen, vanner jeg nesten hver dag, men i det kaldeste gjør jeg det en gang i uken eller hver tiende dag. Når sommeren nærmer seg, gir jeg dem vann oftere, men når vintersesongen nærmer seg blir vanningene større.

Gjødsle fra våren til sensommeren

Gjødsel guano pulver

Slik at rosebush har mye mer styrke, må betales gjennom hele vekst- og blomstringssesongen. Avhengig av hvor du bor, kan det slutte på sensommeren eller høsten. Hvis været er mildt, kan det blomstre selv om vinteren, så du kan også gjødsle litt i den sesongen.

Vi vil bruke spesifikke gjødsel til rosenbusker som vi finner til salgs i barnehagene, eller gjødsle dem med organisk gjødsel, for eksempel guano.

Med disse tipsene trenger ikke rosebuskene dine bekymre deg for sopp.