Skip to content

Hvordan forhindrer jeg at potteplantene mine dør?

12 de juli de 2021

Alle vi som har planter, håper at de vil ha det så bra de må vare, men noen ganger kan en enkel feil i veksten føre til at illusjonene våre går tapt når vi ser bladene falle for tidlig eller månedene og / eller årene og vi ser ingen vekst.

For at disse tingene ikke skal skje, kan vi ta en rekke tiltak. Så Hvis du lurer på hvordan du kan forhindre at potteplantene mine dør, kan du prøve tipsene våre. 😉

Bytt pott

Husplante

Dette er en av de viktigste tingene å gjøre. Vi pleier å tenke at plantene vi kjøper i potter alltid kan være i de samme beholderne, noe som er en feil. Og det er som regel at de som legges ut for salg allerede har slått rot; så det når vi kjøper dem og tar dem med hjem, må vi transplantere dem hver 2. eller 3. fjær. På denne måten vil vi sikre at de fortsetter å vokse.

Vann dem når de trenger det

Vannkanne av plast

Vanning er en av de grunnleggende kultiveringsoppgavene for at alt skal gå bra. Men like viktig som vanning er å vanne godt, og sørge for at hele underlaget blir gjennomvåt. I tillegg må overdrevene unngås, ellers vil røttene råtne umiddelbart. Av denne grunn må vi kontrollere fuktigheten i jorden før vi tar dusjen, og gjør følgende for eksempel:

  • Sett en tynn trepinne i bunnen: Hvis den blir praktisk talt ren, vil det bety at jorden er tørr og at det derfor er nødvendig å vanne.
  • Bruk en digital fuktighetsmåler: de kan tjene som en veiledning, men jeg anbefaler at du setter dem inn i forskjellige områder (nærmere kanten av potten, nærmere planten) slik at den er veldig nyttig.
  • Ta potten når den er vannet og igjen etter noen dager: våt jord veier mer enn tørr jord, så denne forskjellen i vekt vil hjelpe oss å vite når vi skal vanne.

På den andre siden, det beste vanningsvannet er og vil være regnvann. Hvis vi ikke får det, vil vi vanne det med vann uten kalk eller surgjort (helle en halv sitron i 1 liter vann).

Behandle dem med naturlige produkter

Flytende guano

Planter, for å være sunne og kunne bekjempe sykdommer og skadedyr, trenger naturlige produkter. Insektmidler og andre kjemikalier er bra i ekstreme tilfeller, men vi kan ikke glemme at de er giftige for miljøet, og også for oss selv. For å unngå problemer og for øvrig oppnå at de produserer frukt av høy kvalitet eller at de vokser i sin naturlige hastighet, vil vi behandle dem med organiske og økologiske produkter. Og her er en liste over artikler som forteller deg om det:

  • Naturmedisiner for skadedyr
  • Naturmedisiner mot sopp
  • Økologisk gjødsel
  • Diatoméjord (gjødsel og insektmiddel)

Gjør litt undersøkelser for å finne ut hvor du kan finne dem

Potte sukkulenter

Før du til og med kjøper en plante, må du vite hvor den må plasseres, siden det er noen som er solrike, andre skygger og andre halvskygger. Så, Hvis du er i tvil, kan du spørre i barnehagen, eller hvis du foretrekker det, kan du ta et bilde og sende det til oss. til Facebook-profilen vår slik at vi kan fortelle deg hvor det er tilrådelig å legge den.

Alt i alt er du sikker på å kunne nyte et spektakulært hjem eller uteplass. 🙂