Skip to content

Hvordan gjenopprette døde planter?

22 de juli de 2021

Planter som mennesker går gjennom vanskelige tider, kan du praktisk talt identifisere årsaker til problemer, men generelt ikke mulig. For eksempel når bladene visner, er det lett å oppdage at problemet er mangel på vannI andre tilfeller er det imidlertid ikke noe som er så tydelig.

De problemer som får anlegget til å dø de er overskudd av sol eller mangel på det, tørt klima eller mangel på næringsstoffer i jorden. Så gjennom denne artikkelen vil vi gi deg små tips for å gjenopprette din døde planteHusk at utvinning ikke alltid er øyeblikkelig, og at det kan ta en til to måneder, i tillegg til at du må være konstant, ikke miste tålmodighet og ikke gi opp å gjenopprette dem, til slutt vil de være sunne igjen.

Fremgangsmåte for å gjenopprette en død plante

gjenopprette en død plante

Det første du bør gjøre i anlegget ditt er fjern bladene som er visnet, alltid med stor forsiktighet når du fjerner dem, observerer skuddene veldig bra, mange ganger er de et stort potensial for vekst av nye blader.

Du bør også kontrollere midten av stammen nøye, siden det ofte kan se ut på utsiden at stammen er visnet, men innvendig vil du kunne se en grønnaktig farge når du kutter nærmere roten. Etter en måned eller så kommer nye grener ut av de du kutter.

Du må huske på bytt ut beholderen til anlegget ditt, siden mange ganger planter spirer i små beholdere, men hvis planten vokser mye, er det nødvendig å endre beholderen slik at den får plass til å vokse.

Du må være veldig oppmerksom på røttene i det øyeblikket du begynner å legge merke til dem, siden du vet at det er på tide å flytte planten, og det er helt viktig å ha hull i bunnen slik at det våte kan dreneres.

Det er nødvendig å undersøke plantene som dyrkes for å vite sikkert om de er det de trenger litt spesiell pleie.

Det er også nødvendig å være oppmerksom på fuktighet, planter trenger fuktighet konstant og å ha tørr jord kan skade helsen deres. Selv om du vanner plantene dine daglig, er det mulig at de tørker ut på et tidspunkt.

Du må være klar over lysstyringHar du lagt merke til noen brente eller gulnede blader? Dette kan være fordi planten din får for mye sol. Nå, hva om det ikke er noen å blomstre? Det kan bety mangel på sol.

død av en plante

Det er ekstremt viktig å holde rede på hvor mye sol leverer du planten, siden det er det som bestemmer utviklingen og veksten av plantene dine. Du kan plassere dem på steder hvor solen treffer den direkte, men du bør være oppmerksom på hvor lenge du lar dem være under den, spesielt hvis du bor i en region med mye sollys.

Husk at planter er levende vesener I likhet med oss ​​trenger de derfor næringsstoffer, for dette kan du bruke eggeskall, kaffegrut, til og med grønnsaksrester, siden alle disse vil fungere som gjødsel, noe som vil hjelpe veksten og utviklingen av planten din. Det er viktig at denne typen gjødsling utføres på plantene når du observerer svekkelse i bladeneSå du kan gi næring til den, og på en slik måte vil den fortsette å vokse på en sunn måte.

Et annet triks som vil være veldig effektivt for å gjenopprette de døde plantene dine, og etter at du har fjernet de tørre bladene og grenene, som vi har nevnt, kan du plassere planten i en beholder som er større enn andelen av jorden, og deretter helle varmt vann, slik at det absorberer den største mengden vann, og fjern den og legg den på en plate for å tømme overflødig vann, etter dette du setter den tilbake i vanlig beholderFor å holde den fuktig må du huske at beholderen må ha hull slik at vannet fortsetter å strømme ut.

I andre tilfeller, uansett hvor mye du gjør eller prøver, vil anlegget ikke leve igjen, men ved å prøve vil det ikke forbli.