Skip to content

Hvordan gjenopprette en plante med overflødig gjødsel

8 de juli de 2021

Planter kunne ikke leve av vann alene. De trenger å alltid ha næringsstoffer, spesielt i vekstsesongen, for ikke å ha noen problemer. Av denne grunn kan du tenke at hvis mat, det vil si kompost, hjelper dem å vokse, jo mer vi legger i den, jo mer vil den vokse, ikke sant?

Sannheten er at nei. Når vi bruker mineral og noen organiske produkter (som guano), må vi være veldig forsiktige med dosen. Det er vanlig å savne ham mer. Hvis det har skjedd deg, skal jeg fortelle deg det hvordan gjenvinne en plante med overflødig gjødsel.

Symptomer på overflødig kompost

For mye kompost er et problem for planter

Før du behandler henne, er det viktig å sørge for at vi virkelig har overdosert, eller at hun faktisk har et annet problem. Av denne grunn er det viktig å kjenne symptomene vi vil se i planter, og er neste:

  • Brente bladkanter
  • Utseende av flekker på bladene
  • Visne eller uformede blader
  • Bladfall
  • Blomsterknopper som ikke åpnes
  • Planten vokser ikke

Å være svak, i alvorlige tilfeller kan planten bli påvirket av skadedyr, for eksempel melkefugler, edderkoppmidd eller bladlus.

Hvordan gjenopprette en brent plante med gjødsel eller kompost

Hvis det er i en gryte …

Hvis den berørte planten er i en gryte, anbefales det at den fjernes og rotkulen plasseres i en beholder med kvalitetsvann, som regn, osmose eller destillert vann, i 20 minutter. Likeledes må gryten rengjøres grundig, slik at ingen spor av produktet blir igjen.

Hvis det er på land …

På den annen side, hvis planten er i bakken, er det du må gjøre vanne den på en slik måte at jorden er godt gjennomvåt. Dermed vil overflødige mineraler gå ned. For å hjelpe røttene skader det ikke å legge til hjemmelagde rothormoner, som linser.

Det er fullt mulig at planten ender med å miste mange blader, men det er verdt å prøve 🙂.

Hvordan gjødsle plantene riktig?

Kompost er en organisk kompost

For å forhindre at plantene blir skadet av overflødig gjødsel eller gjødsel, er det veldig viktig å vite når og hvordan de skal gjødsles, for ellers kan du for eksempel gjøre feilen ved å tilsette mer mengde enn de virkelig trenger, eller å gjødsle dem i en tid da de knapt bruker energi.

Når skal de betales?

Så når du tar dette i betraktning, når må du betale dem? Vel, det vil være meninger for enhver smak, og selvfølgelig har hver lærer sitt hefte som de sier, men planter er levende ting, og derfor trenger de å holde seg i live … så lenge de kan. Og for dette er næringsstoffene som finnes i jorden eller i underlaget viktige.

Så siden ingen land eller underlag er like, varierer rikdommen (eller fruktbarheten). For eksempel i silte jord vil det være større mengder næringsstoffer enn i sandjord, ettersom de er bedre i stand til å beholde dem. På den annen side, hvis vi snakker om underlag, er blond torv veldig næringsfattig hvis vi sammenligner det med mulch, siden sistnevnte er sammensatt av organisk materiale i mineraliseringsfasen.

Og dermed, Det første du må gjøre for å vite når du skal betale er:

  • Finn ut hvilken type jord det er (denne artikkelen om jordtyper kan hjelpe deg).
  • Se om det har en tendens til å erodere eller ikke.
  • Forsikre deg om at den ikke har blitt brukt tidligere til intensivt jordbruk (disse jordsmonnene har et brutalt overskudd av gjødsel, det tar år og år å komme seg).
  • Sjekk at planten er sunn (de syke skal ikke få betalt).

Med dette i tankene kan det virke vanskelig å vite når man skal gjødsle en plante, men omtrent du burde vite det den beste tiden å gjødsle sammenfaller med vekstsesongen til planten. Betyr det at du ikke trenger å gjøre det resten av året? Det trenger ikke.

Hvis jorda er veldig næringsrik, er det ikke nok å berike den, men bruk gjødsel med langsom frigjøring som gjødsel fra planteetende dyr.

Hvordan gjødsle plantene?

Når denne komposten eller gjødselen kommer i en beholder, må du lese instruksjonene som er angitt i den og følge dem til punkt og prikke. Nå, hvis det er en kompost uten emballasje, som det vanligvis skjer når du kjøper for eksempel gjødsel i bulk, vil et lag på ca. 2-3 cm spres rundt planten, og det vil blande seg litt med jorden.

Overflødig kompost kan unngås

Jeg håper at disse tipsene og triksene vil være nyttige for deg på den ene siden for å redde en plante med overflødig gjødsel, og på den andre for å forhindre at det skjer igjen.