Skip to content

Hvordan gjenopprette en tørr plante

21 de juli de 2021

Vanning er en vanskelig oppgave å mestre, spesielt hvis du er en nybegynner. Og er det, å være en av de viktigste, om ikke de mest, som alle som har planter, må gjøre, feil kan bety å miste dem for alltid.

Derfor, hvis du har en som ikke går gjennom sitt beste øyeblikk, ta vare på henne som vi skal forklare nedenfor, og så vet du hvordan du kan gjenopprette en tørr plante 🙂.

Hva er symptomene på utilstrekkelig eller overdreven vanning i planter?

For å vite hva som har skjedd med planten, må vi først finne ut om det har dårlig tid på grunn av mangel på eller overflødig vann. Symptomene er:

  • Mangel på vann: tørre tips og / eller kanter, gulfarging, bladdråpe, blomster avbrytes.
  • Overskudd av vann: bladene blir gule og faller senere av. Stammen kan råtne.

Hvordan gjenopprette tørre planter?

Når problemet er identifisert, vil det være på tide å prøve å gjenopprette det. La oss starte med å vite hva du skal gjøre hvis det som skjer med deg er at du blir tørst. For å gjøre dette må vi ganske enkelt legg gryten i et brett eller en beholder med vann til vi ser at underlaget er veldig vått.

Hvis du derimot har overflødige vannproblemer, vil det mest tilrådelige være fjern planten fra potten og tørk rotbrødet (rotkule) så mye som mulig, og pakk det inn med absorberende papir. Så vil vi la det være i 24 timer. Dagen etter vil vi plante den igjen i en gryte, og vi vil ikke vanne den i 4-5 dager. I tilfelle den har en myk eller råtten stamme, vil vi kutte til helsen med en saks som tidligere er desinfisert med alkohol, og vi vil behandle den med soppdrepende middel for å eliminere soppene.

Vann plantene dine slik at de ikke tørker ut

Du må vite at det er mye lettere å redde en tørr plante enn en som drukner, så det vil alltid være bedre å mangle vann enn å gå over bord. Uansett, For å unngå problemer må vi kontrollere fuktigheten til underlaget før vanning, for eksempel å grave litt med fingrene, med en digital fuktighetsmåler, eller å veie potten en gang vannet og igjen etter noen dager (våt jord veier mer enn tørr jord, så denne forskjellen i vekt kan tjene som en veiledning).