Skip to content

Hvordan gjenopprette en vissen plante?

23 de juli de 2021

Vi vil alle gjerne ha planter som alltid er vakre, sunne og lykkelige, men som ikke alltid kan oppnås. Hvis vi forsømmer vanning, vil vi se dem triste, med fallne blader og grener. Hvis situasjonen forverres, rynker bladene og tørker helt, noe som gir pottene våre et veldig dårlig utseende.

Hva kan gjøres for å gjenopprette en vissen plante? Først og fremst vanne den. Men ikke på noen måte, men ved å suge underlaget godt. Men noen ganger er det ikke så enkelt.

Når underlaget forblir tørt i lang tid, stivner det. Ved å gjøre det komprimerer den seg, og når du vil vanne, går vannet til sidene går raskt ut gjennom dreneringshullene uten at planten har klart å absorbere noe. Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene?

Velg et drastisk tiltak: ta gryten og legg den i en bøtte med vann. Det er praktisk at kubens diameter og dybde er mer eller mindre den samme som beholderen, siden potten veier veldig lite, kan den bøyes. Hvis kuben var for stor, ville hele planten bli våt, noe som ikke ville være bra siden porene i bladene måtte forbli lukkede, og dermed hindre respirasjon.

Blader av Dioscorea-planten

Når underlaget er grundig gjennomvåt, vi vil fjerne planten fra bøtta og sette den i et veldig lyst område, men beskyttet mot direkte sol. Etter noen dager, når jorden har tørket, vil vi vanne den igjen.

Det er viktig at vi ikke betaler det mens du er på bedring for røttene, da de er svake, kan ganske enkelt ikke absorbere så mye mat. Slik sett er de som oss når vi har influensa eller er veldig syke: magen aksepterer ikke den samme mengden mat som den fordøyer når vi er sunne.

For å hjelpe deg enda mer, Vi kan vanne den med hjemmelagde rothormoner. I denne artikkelen har du mer informasjon om dem.

Og ingenting mer. Nå gjenstår det å vente 🙂.