Skip to content

Hvordan gjenopprette frosne planter

23 de juli de 2021

Kaldt og fremfor alt frost kan forårsake betydelig skade på de mest følsomme plantene, til det punktet at bladene kan brennes. Hvis det skjer, opphører de dessverre mesteparten av tiden med å råtne alle delene: grenene, kofferten og røttene.

Kan noe gjøres for å unngå det? Ja, selvfølgelig, men vi må handle så snart som mulig. Så det, la oss vite hvordan vi kan gjenopprette frosne planter.

Identifiser symptomene på kulde i plantene dine

Echeveria 'Curly Locks' med røde flekker på bladene fra kulde.

For å vite om en plante er frossen, er det første vi må gjøre, selvfølgelig å identifisere den. Vi må observere hvordan har du det etter noen kalde dager. Noen ganger vil det være nok å ha dårlig tid en natt slik at den neste dag ser dårlig ut, men det kan skje – spesielt i palmer – at skaden ikke viser før godt vær kommer tilbake.

Hva er de forkjølelsessymptomene? I utgangspunktet følgende:

  • Utseende av gule flekker på bladene (forekommer i nylig kjøpte Cycas), eller rødlige.
  • Kaktus og sukkulenter blir rødlige.
  • Bladene tørker ut og har brune flekker som raskt blir svarte.

Hva kan gjøres for å få dem tilbake?

Drivhus

Når vi har identifisert symptomene på kulde i plantene, må vi begynne å gjøre noen ting for å gjenopprette dem så snart som mulig. A) Ja, Med en saks som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, må vi kutte alle delene som er berørt. Kaktus og sukkulente planter vil bare bli behandlet hvis de er myke, i så fall vil vi fortsette å kutte til helsen deres med en tidligere desinfisert kniv, og la såret tørke i en uke og deretter plante det i en gryte med et sandstrand ( slik som pimpstein).

Vi må også gjøre er beskytte planterenten inne i huset i et rom hvor mye lys kommer inn utenfra, inne i et drivhus eller ved å først pakke dem inn med et termisk teppe og deretter med gjennomsiktig plast. Rundt koffertene kan vi legge en polstring av blader eller bark, slik at røttene bedre tåler forholdene. På denne måten, hvis det er frost igjen, vil de knapt merke det.

Sist Det anbefales på det sterkeste at vi behandler dem med soppdrepende middel. Sopp er mikroorganismer som ikke vil nøle med å infisere en plante som er svak. Men hvis vi behandler dem med dette produktet, kan vi være rolige.

Med disse tipsene er det sikkert at planter kommer fremover.