Skip to content

Hvordan gjødsle en bonsai

23 de juli de 2021

En bonsai er et miniatyr som dyrkes i en brett. Til tross for størrelsen har den samme behov som ethvert tre som vokser på bakken; det vil si at det trenger vann, mer eller mindre direkte eksponering for solen for å vokse og mat.

Denne maten skal gis til dem gjennom hele vekstsesongen, fra vår til sen høst. Men, Hvordan gjødsle en bonsai riktig?

Azalea bonsai

I dag kan du finne gjødsel for praktisk talt alle typer planter, også for bonsai. Disse gjødselene inneholder næringsstoffene du trenger mest, som er nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), og avhengig av hvilken, kan de også inkludere andre mikroelementer (kalsium, jern, mangan, etc.) Imidlertid tilegner vi oss ikke alltid de vi trenger mest. Noen ganger kan det være slik at vi skaffer oss en som favoriserer blomstring mer enn vekst, når vi er mer presist interessert i at planten vokser, eller omvendt.

For å unngå dette, må vi ta hensyn til det nitrogen er ansvarlig for å få planter til å vokse; fosfor er det som hjelper til med å danne nye røtter, produsere blomster og frukt, Y kalium bidrar til blomstring og frukting, samt modning av trestammer.

Bartre bonsai

Når vi tar dette i betraktning, vil det egentlig ikke ha betydning hvilken type gjødsel vi bruker (flytende eller granulær), men Ja, det vil være nødvendig å lese og følge instruksjonene som er angitt på produktemballasjen for å unngå risikoen for overdose. Ved bruk av granulert gjødsel, anbefales det å bruke kurver til komposten, takket være den på plass.

Kan andre gjødsel brukes? Sikker. Det er ikke obligatorisk å bruke bare bonsai-gjødsel; Dessuten kan organisk gjødsel brukes uten problemer eller kombinere de to (en og en, en annen). Dette vil sikre at planten får alle næringsstoffene den trenger.