Skip to content

Hvordan gjødsle potteplanter

2 de juli de 2021

Planter som vi dyrker i potter er avhengige av at vi holder oss i live, siden mengden jord de kan vokse i, og følgelig også næringsstoffene som kan være i den, er begrenset. Derfor, selv om vi bekymrer oss for å vanne dem, er det også viktig at vi gjødsler dem.

Men produktene vi bruker til dette formålet, bør ikke hindre filtreringen av vannet, siden ellers, og som de sier, ville middelet være «verre enn sykdommen», da de kunne dø av overflødig fuktighet. Så det, vi skal forklare hvordan man gjødsler potteplanter.

Når må de betales?

Geranium trenger gjødsel om våren

Planter som er i potter må gjødsles mens været er godt; altså om våren og sommeren. Hvis været er mildt, kan de også betales om høsten. I tillegg anbefales det å gjødsle selv om vinteren, for eksempel de som er tropiske og / eller unge, og hvis røtter vi vil bedre beskytte mot lave temperaturer.

Men vær forsiktig det er planter som ikke skal gjødsles. De er som følger:

  • Såsenger: nylig spirede frøplanter, som fremdeles beholder krydderbladene eller primitive bladene, lever av disse bærbladene, siden de inneholder næringsstoffene de trenger for å starte livet.
  • Nyinnkjøpte planter: Jeg anbefaler ikke det, fordi planteskoleplantene vanligvis allerede er matet. Det er å foretrekke å vente en måned eller to før vi begynner å betale dem.
  • Kjøttetende planter: disse trenger ikke betales. De har feller for å fange byttedyr, så de får mat. De trenger ikke mer (bortsett fra vann – regn eller destillert -, selvfølgelig).
  • Syke og / eller nylig beskjærede planter: når vi har planter under disse forholdene, da de er svake, er idealet å være tålmodig. Hvis vi gjødsler dem slik, kan vi svekke dem mer enn de allerede er. Derfor vil vi vente til de kommer seg.

Hvordan blir de betalt?

En vannkanne er viktig for å gjødsle planter

Når vi vet når potteplantene skal gjødsles, kan vi komme i gang. Men først og fremst er det viktig å huske på at med abonnenten vil det være mulig for dem å vokse noe raskere, men vi vil ikke oppnå det, for eksempel måler et 1 meter høyt tre 4 meter på slutten av det. år for eksempel. Det er ikke mulig. Avhengig av egenskapene og pleien den mottar, kan den maksimalt være to meter høy hvis den har plass til å vokse.

Av den grunn er trinn for trinn som vi anbefaler deg å følge følgende:

Ta hensyn til egenskapene til planten din

En raskt voksende plante, for eksempel en tomatplante, trenger ikke næringsstoffene som en japansk lønn gjør, som er langsommere å vokse. Heldigvis, på markedet er det gjødsel for alle typer planter (til palmer – til salgs -, frukttrær – til salgs -, blomsterplanter – til salgs -, orkideer – til salgs -, etc.); uten å glemme organisk gjødsel (guano, kompost, algeekstrakt – til salgs-, treaske, eggeskall, …).

Kompost eller gjødsel?

Kompost er ikke det samme som gjødsel: førstnevnte er organisk, det vil si organisk materiale; gjødsel er syntetisk, og den er også kjent som kjemisk kompost. Som er bedre? Det er virkelig ingen verre enn den andre, så lenge de brukes på riktig måte.. Det vi må huske på er at gjødsel kan skade den innfødte faunaen, og vi må kanskje også vente en stund hvis vi vil høste frukten av den. Av denne grunn anbefaler vi gjødsel til spiselige planter, og enten til prydplanter.

Velg gjødsel eller flytende gjødsel

For å holde dreneringen god er det beste vi kan gjøre å kjøpe gjødsel eller flytende gjødsel. På denne måten vil vi sørge for at vannet som er igjen etter hver vanning kan komme ut normalt, og derfor vil vi forhindre at planten dør av overflødig fuktighet. Men ja, det er også veldig viktig at hvis vi legger en tallerken under gryten, drenerer vi den godt, ellers vil det ha vært ubrukelig å bruke flytende produkter, siden røttene vil rote de samme når de er i kontakt med vann som stadig er stagnerende.

Følg bruksanvisningen

Mange ganger overser vi dette, men det er en av de viktigste tingene, om ikke det mest, siden du må vite når du skal gjødsle eller gjødsle en plante, spesielt hvis den dyrkes i en gryte. Hvis vi ikke leser bruksanvisningen, vil det skje at vi kan øke dosen uten å innse det, og forårsake mange, mange problemer for plantene. Faktisk lider en som har fått et overskudd av «mat» irreversibel skade på røttene, og som en konsekvens kan den dø. Så jeg insisterer, Hvis vi vil at den skal vokse raskt, vil vi legge til mengden kompost eller gjødsel den berører, verken mer eller mindre.

Hva er den beste naturlige komposten for potteplanter?

Rosebuskene kan gjødsles i en gryte

Det er meninger for enhver smak fordi det avhenger av planten det er snakk om, hvor den dyrkes, og også av opplevelsen hver av oss tilegner oss. Jeg kan fortelle deg at for meg er den beste naturlige gjødsel, ideell for nesten alle typer planter (unntatt orkideer, bonsai og rovdyr), guano. Inntil gjødsel kom, var det mest brukt, siden det har en stor næringsrikdom (den inneholder nitrogen, fosfater, urea, fosfor), og effektiviteten er rask. Og vi snakker om sjøfugl eller flaggermusskitt, så det er en organisk gjødsel.

Men Jeg vil ikke bruke det produktet på visse planter, for eksempel store (trær, palmer) og / eller veldig raskt voksende (bambus, banantrær, sett). Hvorfor? Fordi de er planter som hvis vi legger guano på dem (for salg), vil de vokse i enda høyere hastighet, noe som når det dyrkes i potter ikke betyr noe på grunn av mangel på plass. Ja, jeg ville betale dem i stedet med gjødsel med langsom frigjøring, for eksempel ormstøping (til salgs) eller til og med med litt kompost. Men under ingen omstendigheter vil jeg bruke noe som kommer fra fugler (marine eller terrestriske) eller flaggermus, siden de er veldig konsentrerte og får avlingene til å vokse raskt.

Jeg håper at potteplantene dine vil vokse godt.