Skip to content

Hvordan gjøre landet mer fruktbart

27 de juli de 2021

Hallo! Hvordan har du det på tirsdag? I dag skal jeg snakke med deg om en oppgave du kan gjøre i fritiden. Spesielt skal jeg gi deg råd om hvordan du kan gjøre landet mer fruktbart, og slik at hageplantene dine vokser enda bedre.

Dette er en veldig spesiell sak fordi det ikke bare handler om å legge til noe i landet, men også om å respektere miljøet, ellers vil vi ende opp med å ha mye med praktisk talt ingenting. Så det, La oss lære å ha et vakkert grønt hjørne … men fremfor alt sunt.

Unngå kjemikalier

Jord

Før vi begynner å »legge til», skal vi »fjerne». Hagekjemikalier kan være veldig effektive, men på kort eller mellomlang sikt genererer de ubalanser i økosystemet i hagen din. For eksempel tar insektmidlene vi bruker, når de når jordoverflaten, jorden opp, og som et resultat kan dette produktet drepe livet til insekter som lever under jorden. Blant denne faunaen finner vi meitemark, som er allierte av planter ved å holde rotsystemet oksygenert takket være passasjene at det «graver» rundt nevnte røtter.

Derfor er det alltid å foretrekke unngå kjemikalier som ikke er av naturlig eller økologisk opprinnelse.

Kompost

KompostDe kompost det er en perfekt gjødsel, ikke bare for planter, men også for jorden. Vi kan gjøre det med alle de organiske restene vi har hjemme, med beskjæringsrester, med bladene som vi har samlet etter rengjøring av hagen … Alt dette vil bli godt mottatt av ditt favorittsted i hjemmet.

Hvordan legger vi til kompost? Veldig enkelt: du må bare blande det med jorden. Vi fjerner det godt med en rototiller eller med en hakke (avhengig av hagenes dimensjoner), vi legger til komposten, og til slutt blander vi den med raken. Hvis vi har lyst på det, kan vi vanne slik at plantene våre begynner å bli befruktet med en Naturlig, hjemmelaget og veldig økonomisk gjødsel.