Skip to content

Hvordan heter planter teknisk?

14 de juli de 2021

Mennesker har behov for å sette et navn på alt, hvis vi ikke gjorde det, kunne vi ikke relatere dem til andre med den lettheten vi gjør. Problemet er at, på samme måte som vi har skapt forskjellige språk, kaller hver by eller region sine planter på en eller annen måte. Dermed, hva for spansk er en Ceratonia siliqua, for søramerikanere er det en Prosopis pallida. De er to veldig forskjellige trær, men begge er kjent som johannesbrød.

For å forhindre forvirring det haster med å lage et vitenskapelig navn, som også var universell, for hver type planter som ble oppdaget eller skulle bli oppdaget. Og så har vi nådd våre dager, der nå er tvilen … Hvordan heter planter teknisk?

Hva heter plantene?

Blader av Acer palmatum 'Atropurpureum'

For å gjøre denne artikkelen lettere å forstå, skal vi bruke det vitenskapelige navnet som et eksempel Acer palmatum var. Atropurpureum, som er kjent som japansk lilla lønn.

Kjønn

Kjønnet er en gruppe som samler flere beslektede arter. Når det gjelder lønn, er deres vanligste kjennetegn palmeformede løvblader, nydelige høstfarger og tempererte habitater. Den plasseres alltid først, med den første bokstaven med store bokstaver.

Hvis vi ser i eksemplet, Acer er kjønn.

Arter

En slags er et sett med individer som er i stand til å avle og få fruktbare avkom. Husk at hvert eksemplar er unikt og ikke kan repeteres, selv om det har søsken fra de samme foreldrene. Det er derfor det er så lett å ha to søsterplanter og at den ene vokser fantastisk og den andre har problemer. Det er skrevet etter kjønn, med små bokstaver.

I eksemplet palmatum er arten.

Variasjon

Variasjon Det er en populasjon som har tegn som gjør den gjenkjennelig, selv om den kan hybridisere med andre populasjoner av samme art.. Formelt blir det var. etter arten og deretter selve sorten, men du kan oppdage at den er sitert.

I eksemplet atropurpureum er variasjonen.

Med andre ord må du vite

Blader av Acer palmatum 'Seyriu'

Det er andre begreper som det er viktig å vite når du vil lære å stave det tekniske navnet på planter godt, som er:

  • Underarter: det er en populasjon som, i tillegg til å ha alle egenskapene til arten, har andre som gjør den unik. For eksempel: Acer palmatum subsp. dissektum, som har veldig delte svømmehalsblader.
  • Form: det er en populasjon som presenterer en og annen modifisering av arten, assosiert eller ikke med sitt naturlige habitat.
  • Hybrid: det er en populasjon med egenskaper av to forskjellige arter. For eksempel: kryssing av palmer Syagrus romanzoffiana med Butia capitata gi opphav til X Butyagrus nabonnandii.
  • Dyrke: en cultivar er en gruppe planter som er blitt kunstig valgt fra en variabel avling for å fikse eller forbedre noen tegn som er av interesse. For eksempel: Acer palmatum cv Little Princess Det er en liten japansk lønnskultur, som ikke overstiger to meter i høyden.

Har det vært av interesse for deg? 🙂