Skip to content

Hvordan hjelpe en plante til å blomstre

12 de juli de 2021

De aller fleste planter blomstrer en gang i livet, men sannheten er at når de dyrkes i potter eller i områder der forholdene ikke er best, er det veldig vanskelig for dem å produsere sine dyrebare blomster. Kan vi gjøre noe?

Sannheten er at ja. For dette skal vi fortelle deg hvordan du kan hjelpe en plante til å blomstre slik at du på denne måten vet hvilke feil du kan gjøre og hvordan du kan løse dem.

Potteplanter

Blomstene på tagetes kan ha en enkelt farge eller flere

Når du har potteplanter, må du ta vare på dem, ta godt hensyn til dem og sørge for at de ikke mangler noe. Og det er at å være i et begrenset rom, mister substratet næringsstoffene når røttene absorberer dem. Med dette i tankene, hvordan kan vi få dem til å blomstre?

Plasser dem godt

Det er planter som er solrike, og andre som vokser i delvis skygge. For at de skal blomstre det er viktig at de plasseres på riktig sted. Hvordan vet du hva det er? Hvis du kjøper dem i et barnehage, må du bare se på hvor og hvordan de har dem: hvis de dyrker dem utenfor uten beskyttelse, må du sette dem i full sol; Ellers, eller hvis de har et skyggeform på toppen som en parasoll, må de være i halvskygge. Hvis de holdes som «innendørs planter», setter du dem i et godt opplyst rom eller i halvskygge.

Transplanter dem

Ingen planter kan være i samme potte og / eller uten nytt substrat hele livet. Derfor vil de av og til måtte endres. Hyppigheten vil variere avhengig av veksthastigheten til plantene selv, men hvis du ser at røttene kommer ut av dreneringshullene, at de allerede har okkupert hele beholderen eller at de ikke har vokst på minst et år, vil det være på tide å flytte dem til en annen major.

Gjødsle dem

Gjennom vekstsesongen vil de trenge en regelmessig tilførsel av gjødsel (unntatt rovdyr, som gjør det bra å tiltrekke seg insekter og fordøye dem senere). Så, det er nødvendig å betale dem med flytende gjødsel, hvis mulig organisk (spesielt hvis det er spiselige planter), i henhold til instruksjonene angitt på pakken.

Hageplanter

Clematis armandii

Planter i hagen har vanligvis ikke store problemer med å blomstre, så lenge jorden er akkurat riktig for dem. Og er at en jord med mye kalk ikke vil være bra for acidofile planter, og en veldig sur man kan drepe (bokstavelig talt) enhver plante som er for eksempel Middelhavet, som johannesbrød eller oliventrær.

det er nødvendig å gjøre en undersøkelse av jordens pH som vi har, siden avhengig av at du kan plante noen planter eller andre. I denne artikkelen har du mer informasjon om det.

Hva mer, det anbefales på det sterkeste at jorden gjødsles regelmessig og følgelig hageplanter. Vi anbefaler bruk av økologisk gjødsel, da de ikke skader miljøet i det hele tatt og gir næringsstoffene som jorden mister og som røttene trenger.

For å avslutte, si det også Du må være tålmodig. Planter, hvis de har det de trenger, vil før eller siden blomstre.