Skip to content

Hvordan holde kutte hortensiaer fra å visne

8 de juni de 2023

Akkurat som deg er vi gale etter frodige franske hortensiaer. Disse prangende blomstene ordner seg praktisk talt, men hvis du klipper dem til feil tid (eller forbereder dem feil), vil de tømmes raskt og rasende. For varige arrangementer (omtrent to til tre dager for friske avskårne blomster), ta vårt råd og samle blomster om morgenen. Velg de som er åpne og fargerike. Modne blomster med et litt papiraktig preg vil holde seg best. Plasser stilkene, skåret i en vinkel, umiddelbart i en bøtte med vann. Ordne dem med en gang, eller oppbevar på et kjølig, mørkt sted (for eksempel en garasje) i opptil to dager. Hvis blomsterhodene begynner å henge, handle raskt og prøv ett av disse tipsene.

Dypp i alun
Kathy Thomas, en blomsterdesigner hos KSR Designs i Macon, Georgia, har dette trikset for å arrangere hortensiaer: Hun dypper ½ tomme av hver stilk i alunpulver (finnes på bakegangen i matbutikken) for å oppmuntre til vannopptak.

Bløtlegg i et badekar
Senk blomstene (stilker og alt) i vann i 45 minutter. Dette er den beste måten å revitalisere tidligere arrangerte blomster.

Slapp av
Når temperaturen stiger, fyll vaser med 2 deler is til 1 del vann for å kjøle ned blomster.