Skip to content

Hvordan ivaretas innendørs bonsai?

14 de juli de 2021

Bonsai er trær som er bearbeidet og tatt vare på, slik at de kan være i en brett eller beholder med svært lav høyde. De er så slående at det er veldig vanskelig å ikke ønske å ta en hjem, eller gi den bort til en spesiell begivenhet. Men å ha dem som den første dagen er noen ganger komplisert, spesielt hvis vi ikke har mye erfaring med plantepleie.

Så hvis du bare har noen innendørs bonsai, følg tipsene våre slik at du kan glede deg over dem for evig.

Innendørs bonsai eksisterer ikke

Ficus rubiginosa bonsai

Det er det første og fremst du må vite. Innendørs bonsai er trær som har blitt jobbet i årevis for å holde dem små. Hvis beskjæring ble fjernet, ville disse plantene vokse til sin naturlige størrelse. I tillegg er det ingen planter som bor inne i husene, men det er arter som på grunn av deres tropiske opprinnelse må være igjen i dem hvis frost oppstår om vinteren, for eksempel de av slekten Serissa, Delonix eller det meste av Ficus .

Hvordan blir de tatt vare på?

Bonsai av flamboyant

For å ta vare på dem på en best mulig måte, anbefaler vi å følge følgende tips:

  • plassering: de må være i et lyst rom, borte fra trekk (både kaldt og varmt).
  • Underlag: det kan være akadama alene, eller blandet med 30% kiryuzuna. Hvis det er acidofile planter, for eksempel kameliaer eller azaleaer, kan du bruke kanuma med litt kiryuzuna.
  • Irrigasjon: to eller tre ganger i uken om sommeren, og litt mindre resten av året med vann uten kalk.
  • Abonnent: om våren og sommeren må den betales med flytende bonsai-gjødsel, i henhold til instruksjonene angitt på emballasjen.
  • Beskjæring: Gjennom året må du klype grenene for å opprettholde stilen. I tilfelle det er nødvendig å kutte en eller flere grener med en tykkelse på 0,5 cm eller mer, vil det gjøres på begynnelsen av våren.
  • Transplantasjon: annethvert år, om våren.

Dermed kan innendørs bonsai være perfekt.