Skip to content

Hvordan kjøpe planter

23 de juli de 2021

Gå på shopping på barnehage det er en av de morsomste opplevelsene som enhver hobbyist eller ekspert gartner kan ha. Du oppdager alltid noe nytt: en plante du aldri har sett før, en ny variant av den du nylig har fått, fargene som bladene til noen trær får når månedene går …

Men når det gjelder å ta ut vesken, må vi være tålmodige og ikke ta den første gryten vi liker, for noen ganger hender det at litt mer skjult er det en annen som ser bedre ut eller som vil tilpasse seg bedre forholdene vi ha i den. hagen eller inne i huset. Derfor skal vi gi deg en serie av tips om hvordan du kan kjøpe planter slik at du kan glede deg over dem i årevis.

Undersøk været

Hage med plen

Klima påvirker planter, så mye at planter som betraktes innendørs (for eksempel calateas, potos eller dipladenia) ikke kunne overleve utendørs, og hvis tvert imot temperaturene er varme hele året, er de typiske plantene i regionene tempererte (som lønn , bøk eller azaleaer) vil også ha vanskelig for å komme videre.

Med tanke på dette, du trenger å vite hvordan klimaet er i ditt område. Vet om det er frost eller ikke, om hagl er vanlig, eller om det er en tørr årstid.

Beregn hvor mye plass du har

Barrtrær i hagen

Jeg personlig elsker jungelhager. Jeg liker å måtte fjerne bladene eller grenene for å kunne passere og måtte se nøye der jeg passerer for ikke å tråkke på noen plante. Men de frodige hagene har også sitt eget design. Du kan ikke legge mange planter tett sammen, for ellers ville bare de sterkeste overleve: de som har kunnet få mer næringsstoffer fra jorden.

A) Ja, Det er viktig at før du skal kjøpe overflaten som vi har, er godt beregnet. På samme måte er det nødvendig å vite hvilken voksen størrelse plantene vi planlegger å anskaffe er å vite om de virkelig passer oss.

Velg sunne planter

Ficus treblad

I barnehagene prøver de å ta vare på plantene etter beste evne. De må gjøre det for senere å kunne selge dem. Imidlertid kan ikke engang den beste gartneren forhindre at noen blir syke innimellom. Dermed, selv om det vanligvis er få som er galt, det er praktisk ta to blikk i stedet for en til den gryten vi har valgt.

Det trenger ikke å ha tørre blader, eller ha tegn på skadedyr eller sykdom. Hvis du har gule og / eller bitt blader, små svarte flekker, spindelvev, stilkene er myke (i tilfelle kaktus), eller hvis du har noe annet som får oss til å mistenke at du ikke går gjennom ditt beste øyeblikk, vi vil dra og velge en annen.

Ta de med de mest uåpnede blomstene

Dimorfoteca blomst

Selv om plantene som har åpne blomster er de vakreste, har de en tendens til å ha det litt vanskelig etter transplantasjonen når det gjelder å sette dem i hagen. Å produsere blomster og holde dem åpne er en betydelig energiforbruk. Når de tas ut av potten, må plantene bruke en del av den energien i å overvinne transplantasjonen og i å produsere nye røtter, noe som kan føre til at de mister blomster..

For å prøve å unngå det, anbefales det på det sterkeste ta de som ikke har blomsterknopper ennå, eller velg å ta med deg de som har knopper, men som ennå ikke har åpnet.

Med disse tipsene kan du glede deg over de nye kjøpene dine som du alltid ønsket 🙂.