Skip to content

Hvordan kjøre bort insekter?

15 de juli de 2021

Det er en rekke insekter som kan plage oss mye mens vi prøver å nyte hagen: fra fluer, mygg, bier, veps, … Spesielt i de varme månedene av året, må vi klare oss slik at de kan ikke gjøre det, men hvordan?

Det er ikke vanskelig, og det beste er at vi ikke trenger å bruke kjemikalier for å oppnå det. Så forteller vi deg det hvordan man frastøter insekter naturlig.

Insektavvisende planter

Det er flere planter som avviser insekter, slik som disse:

Basilikum

Pottebasilikum

Basilikum er en liten aromatisk plante som kan dyrkes både i en gryte og i hagen. Med et minimum av omsorg vil det være til stor hjelp for frastøte fluer og mygg.

Mynte

Peppermynte, anti-mygg plante

Mynte er en plante som kan fås i ethvert hjørne, så lenge den er i direkte sollys. Det trenger ikke mye vedlikehold, bare en eller to ukentlige vanninger, avhengig av sesongen i året vi er. Bare så vil tjene til å avvise mygg.

Dill

Dill, insektmiddel

Dill er en urteaktig plante med en årlig syklus som, i tillegg til å kunne brukes på kjøkkenet, hvis den er plantet i nærheten av andre planter. det vil beskytte dem mot bladlus, edderkoppmidd, mygg, larver og mot ormer som påvirker tomater.

Persille

Persille, insektmiddel

Persille, dyrket i halvskygge eller innendørs, er en urteaktig plante som er veldig lett å dyrke og vedlikeholde. frastøter biller og ormer. I tillegg tiltrekker den gunstige insekter fra hagen og frukthagen.

Triks for å skremme dem vekk

Hvis du ikke vil ha flere triks for å forhindre at insekter plager plantene dine eller deg selv, bortsett fra planter, kan du påpeke disse rettsmidler:

Plasser sitronbåter på forskjellige områder

Lag sitronsaft for å avvise maur

Lukten av sitron er så sterk at frastøter alle slags irriterende insekter, som mygg. Hvis denne ideen ikke overbeviser deg, kan du lage sitronsaft, fylle flere beholdere og legge dem nær plantene eller i området du vil beskytte.

Bruk løken

Løk, bruk dem for å drepe bladlus

Hvis vi koker en løk, og etter at vi har latt den avkjøle, gnir vi koffertene til plantene eller pottene med den, vi vil forhindre at flygende insekter skader dem.

Laurel, den beste flueavviseren

Laurbærblader, et anti-flueavstøtende middel

Laurbæren er et eviggrønt tre som vil avvise fluer. For dette kan vi plante den i hagen, eller legge knuste blader i forskjellige områder.

Hvis du trenger flere hjemmemedisiner mot skadedyr, klikk her.