Skip to content

Hvordan bli kvitt irriterende mygg i tunet

30 de januar de 2021

Her er avtalen! Ingen liker mygg, og jeg er ganske sikker på at du vil bli kvitt mygg rundt huset ditt. Ikke sant!

La oss se på noen måter å redusere eller kvitte seg med de irriterende skadedyrene! Sjekk ut denne listen over planter som avviser mygg. Det er viktig å forstå …

Mygg har vært knyttet til sykdommer som malaria, elefantiasis, West Nile Virus dengue og mange andre myggbårne sykdommer.

Nå har vi Zika-viruset overført til mennesker først og fremst gjennom de infiserte Aedes-arter myggstikk.

Mange huseiere velger å bruke kjemiske insektmidler for å drepe mygg. Disse kjemiske midlene har vært kjent for å ha bivirkninger som å forårsake allergiske reaksjoner og drepe andre gunstige insekter.

La oss se på noen naturlige måter å kvitte seg med mygg, og holde dem i sjakk.

1. Forstyrre og forhindre mygg i å avle

Myggens egg, pupper og mygglarver trenger alle stillestående vann for vekst og utvikling; bortsett fra den voksne myggen som er ikke-akvatisk.

Hvis du fjerner alt stagnert vann rundt huset ditt og i hagen, kan du kutte av multiplikasjonen og forstyrre vekstsyklusen. Dette vil til slutt redusere antall larver og pupper som utvikler seg til voksne mygg.

2. Tøm trehull der mygg kan avle

Tapp vann som blir tilstoppet i hullene i de store trestammene, da disse hullene fungerer som ideelle grobunn for mygg.

Du kan også bruke en liten mengde vegetabilsk olje på vannflatene som et belegg for å forhindre at larver utvikler seg inni dem.

3. Reparer, dekk til eller fjern eventuelle beholdere som holder vann

Bli kvitt eller fikse alle fartøyene som holder stillestående vann, for eksempel et regnfat som ikke lenger brukes eller takrenner som har dårlig drenering. Dekk også til containere som fungerer som vannmagasiner, inkludert sisterner og brønner.

4. Tomme gryteretter etter vanning, tomme barnebassenger

Ikke la vannet legge seg lenge i tallerkenene under potteplanter etter å ha vannet dem. Voksne mygg kan bruke disse stående vannmagasinene til å legge egg der. Tøm og rengjør dem.

Ikke glem å tømme plaskebassengene for barn når de ikke er i bruk, og bytt ut vannet i fuglebadene rundt huset minst en gang hver uke.

5. Dekk til regnfat med et tilpasset lokk

Fest en fin skjerm med 14-18 ledninger per tomme til en avtakbar rammestørrelse som passer til regnløpet ditt. Dette vil gjøre at lokket kan passe godt i beholderåpningen.

Dette betyr at regnvann vil gå lett gjennom skjermen, men myggen vil ikke kunne trenge gjennom skjermen for å nå vannoverflaten.

6. Plante eukalyptustrær

Bruk planter for å kvitte deg med mygg. Eukalyptustrær er kjent for å hjelpe til med å tørke opp fuktige steder og sumpete områder der mygg normalt hekker. Dessuten har duften deres blitt sagt å holde mygg unna huset.

7. Plant Sassafras og Sweet Basil

Disse plantene sies å avvise mygg naturlig fra huset ditt. Planter dem rundt terrassekantene og i nærheten av husdørene og vinduene.

Sitrongress er en annen plante som ser flott ut rundt et dekk på store potter.

8. Lager din dam

Gullfisk har vist seg å være en perfekt partner i krigen mot de farlige myggene. Unngå imidlertid å blande forskjellige størrelser og arter av fisk i samme dam som får dem til å mate hverandre i stedet for insekter.

9. Bruk hjemmelagde repellanter

Rundt internett vil du huske mange hjemmelagde myggavvisende blandinger. For eksempel, suge fleabane eller pennyroyal blader i varmt vann og la dem bosette seg der i noen dager. Klem blandingen i en sprayflaske og spray på plantene rundt huset.

På samme måte kan du bruke hvitløkolje; Kok flere hvitløksbiter i matolje i omtrent en time. La den avkjøles, sil deretter den resulterende og spray på nærliggende planter som plantevernmidler.

En metode som fungerer bra, spesielt når du underholder utendørs, er å lage citronella-stearinlys for å avverge mygg. Du kan også lage din egen sitronmelisse, sitrusspray, myggfeller og andre gjenstander som avviser mygg eller andre bitende insekter og insekter.

10. Bruk LED-lys eller gule «Bug» -lys

Lyser du uteplassen din? Mygg tiltrekkes av lys, spesielt om natten. Men natriumlamper, gule «buglys» og LED-lys tiltrekker ikke mygg.

Hvis du er en av de som liker å spise utendørs, kan du prøve å bruke natriumlamper, gule «buglys» og / eller LED-lys som ikke tiltrekker mygg.

Fest også flomlysene slik at de vender bort fra oppholdsrommet utendørs. Bruk oljelamper, vokslys eller lys laget av citronella-plante (cymbopogon nardus) på terrassebordene. Mygg vil enten holdes i sjakk av duften av citronellaoljelysene eller surre rundt flammen og dø.

Der har du dem, de 10 naturlige måtene for myggkontroll for å holde dem borte fra hagen, huset og fra deg i sommer. Viktigst, alle disse er fri for kjemiske insektmidler.

Del med oss ​​andre naturlige måter du bruker til å avvise mygg borte fra hjemmet ditt.