Skip to content

Hvordan kompostere trinn for trinn

27 de juli de 2021

Jeg elsker grønn hagearbeid, og jeg liker enda mer å spare så mye jeg kan og mer penger, spesielt hvis miljøet har fordeler også. En av måtene å få en hage som ikke mangler noe, er å ha en befruktet jord. Og hvordan gjøres det? Meget lett: plassere alt organisk materiale på ett sted at vi går sammen.

Du vil vite hvordan lage hjemmelaget kompost? Ikke vent lenger, og fortsett å lese.

Tørt gress

Kompost i dyng

Hvis du har et stort område, er det ideelle å gjøre det kompost i dynger laget i lag på maks 20 cm. På denne måten kan det sies at naturen og du vil jobbe tettere. Det perfekte stedet vil være et som har en liten skråning, siden på denne måten overflødig fuktighet vil unngås.

  • For det første, i kontakt med bakken, grener Y tørrskall.
  • For det andre, grønne utklipp, som er rike på karbohydrater.
  • For det tredje, legg til et lag for eksempel gjødsel, som er rik på nitrogen.
  • For det fjerde er det dekket med en lag på ca 4 cm jord.
  • Til slutt kan du legge til karbonatrike materialer for å redusere surheten, for eksempel eggeskall.

Det er viktig at før du legger et nytt lag, du vanner tidligere den du allerede har plassert. Når haugen er ferdig, bør du dekke den til med smuss eller sagflis. Vann den innimellom for å holde den fuktig og kompostere ordentlig.

Kompostorm

Hvordan kompostere i en komposter

Hvis du ikke liker at den skal være synlig, kan du plassere, som forklart trinn for trinn, alle lagene i en komposter. I løpet av noen få måneder vil du ha en kompost klar til bruk.

For å øke hastigheten på prosessen kan du kjøpe en kompostakselerator i barnehager og hagesentre, og bruk dem i henhold til anbefalingene angitt på pakken.

Hva tror du? Hvis du er i tvil, skriv oss.