Skip to content

Hvordan lage bocashi?

7 de juli de 2021

Selv om de i dag i barnehager og hagebutikker, enten de er fysiske eller online, selger gjødsel og gjødsel for nesten alle typer planter, er det fortsatt veldig interessant å skaffe dem som er av organisk opprinnelse, eller til og med lage dem selv.

Faktisk er det noen som er ganske enkle å lage, for eksempel bocashi. Dette er en type fast organisk kompost som er laget i Japan i århundrer, og det krever ikke så mye krefter eller tålmodighet for å gjøre det bra som kompost.

Hva er bocashi eller bokashi?

Bocashi er en naturlig gjødsel

Det er verken mer eller mindre enn gjæret organisk materiale, som i begynnelsen i det japanske landet ble tilberedt med ekskrementer fra de som hadde ansvaret for å dyrke ris, men som for tiden bruker andre materialer som du sannsynligvis allerede har hjemme eller som, hvis du ikke gjør det, kan du enkelt få.

Det er en teknikk basert på aktivering av gjær og mikroorganismer som finnes i materialene som brukes til å forberede den. Etter 12 til 21 dager blandes det med jorden, øker den mikrobiologiske levetiden til dette, noe som vil ha en veldig positiv innflytelse på plantene, siden de vil ha flere midler til å vokse med helse og styrke.

Med hvilke materialer er det tilberedt?

Det er mange oppskrifter, avhengig av region og omstendighetene til hver enkelt, men materialene som er mest brukt er:

Vann

Essensielt for fuktighet. Ikke ta selvfølgelig for mye. Du må kontrollere mengden som kastes godt slik at ikke alt blir bortskjemt.

Landbrukskalk

Under gjæringsprosessen kan surheten øke betydelig; Det er derfor det kreves å bruke jordbrukskalk siden på denne måten blir pH bedre kontrollert.

Kull

Det er en ingrediens som det vil favorisere riktig utvikling av røttene, siden det forbedrer jordens struktur, både lufting og dens evne til å beholde varme og fuktighet.

Når man tar hensyn til kullets egenskaper, er det viktig at kornene eller partiklene av det samme som skal brukes, er av omtrent samme størrelse.

Risskall

Når en jord er veldig tung, med lite lufting, hvis en plante blir vannet for mye, kan røttene kveles. For å unngå dette er en av tingene som kan gjøres å legge risskall til bocashi-oppskriften. for å forbedre jorddreneringen. Hvis det er forkullet eller halvkalsinert, vil det også gi silisium, kalium, fosfor og spor av andre mineraler.

Hvis du ikke får det, kan du erstatte det med kaffeskall eller masse, men ja, det må være tørt.

Gjødsel fra planteetende dyr eller kyllinggjødsel

Hestegjødsel er en naturlig kompost

Det er viktig, siden er den viktigste kilden til nitrogen, som vi husker er et veldig viktig makronæringsstoff for planter, siden takket være det kan de vokse. Men det gir også andre som kalsium, jern, magnesium, mangan, kobber, sink, kalium og bor.

Dette er en ingrediens som vil bidra til å forbedre jordens biologiske egenskaper og gjøre den rikere på næringsstoffer.

Melasse

En kvalitetsbocashi inneholder melasse. Og er det uten den ville ikke gjæringsprosessen foregått på riktig måte, siden mikroorganismer som er ansvarlige for det neppe kunne formere seg. Det gir også viktige næringsstoffer som kalium, sink, bor og mangan.

Gjær

Gjær Det er viktig for deg å lage et større mikrobiologisk biologisk mangfold. Derfor er det en av de nødvendige ingrediensene når du tilbereder denne organiske komposten.

Felles plattform

Den må hentes fra en hage eller frukthage der INGEN kjemikalier har blitt brukt. Dermed kan du sikre at den har en høyere konsentrasjon av mikroorganismer og mineraler.

Selvfølgelig, sikt den før du bruker den for å fjerne steiner og for å kunne fjerne korn eller partikler som er for store eller små.

Hvordan forberede bocashi?

Hvis du tør å forberede den i hagen din, anbefaler vi at du følger denne trinnvis:

Materialer

 • 40 kg guano
 • 40 kg vanlig jord
 • 20 kg risskall
 • 1l yoghurt
 • 20g gjær
 • En halv kopp melasse
 • 20 liter vann

Steg for steg

 1. Først må du blande guano, jorden og risskallene.
 2. Fortynn deretter yoghurt, melasse og gjær i 20 liter vann. Når du er ferdig med å røre, tilsett den til blandingen litt etter litt, mens du rører den.
 3. Tilsett om nødvendig litt mer vann slik at når du tar litt, beholder det formen uten å dryppe.
 4. Forsikre deg om at haugen ikke overstiger 30 centimeter i høyden, og dekk den deretter med plast.
 5. Rør det 2-3 ganger om dagen.
 6. På den fjerde dagen må du redusere høyden til 15 centimeter, og du må fjerne plasten.
 7. Fra dag 7, reduser høyden enda mer, til 10 centimeter.
 8. Til slutt og en stund til, må du fortsette å røre bunken 2 eller 3 ganger om dagen, til den har fått en brunaktig farge og holder høyden på 10 centimeter.

Dose

Bocashi er en utmerket naturlig gjødsel som vil hjelpe avlingene dine til å vokse sunt så lenge påfør en kilo kompost for hver kvadratmeter jord. Det er også egnet som et substrat for potter, og kan brukes selv i frøbed, fortrinnsvis av innfødte planter og / eller frukthager.

Hvordan lagres den?

Bocashi lagres i poser eller bøtter

Hvis du vil lagre den slik at du kan bruke den senere, Du må oppbevare den i poser eller terninger uten fuktighet. Disse må være på tørre og godt ventilerte steder, slik at de blir bevart over lengre tid.

Du kan bruke den opptil 3 måneder etter at du har laget den.

Hvor får man kjøpt?

Du kan få det fra.

Vi håper det har vært nyttig for deg 🙂.