Skip to content

Hvordan lage en grønnsakshage med paller

26 de juli de 2021

For å være i tråd med disse tidene er det best å dra nytte av alt vi har rundt oss for å gjenopprette gjenbrukte gjenstander og tilpasse dem til våre behov mens du bruker lite penger.

Paller har blitt viktige deler av mange hjem. Du finner dem på gaten eller i supermarkeder, og de har mange bruksområder. Det krever litt oppfinnsomhet og litt dyktighet med hendene dine for å gjenbruke dem i hagen, enten for å lage rustikke potter eller for å ha en grønnsakshage.

Elementene

Det er ikke nødvendig å ha mange elementer for å lage en liten grønnsakshage med paller. Det første er å ha tre eller fire trepaller og da trenger du en Plastnett, et annet sentralt element i vår fremtidige hage.

I tillegg vil det være veldig nyttig å ha noen verktøy som f.eks hammer, bor, sag og litt i tillegg til noen skruer, sandpapir, tykk pensel eller pensel og lakk.

Resirkuler paller

Steg for steg

Det første du bør gjøre er å demontere pallene veldig nøye. Det er den vanskeligste delen av jobben, da det kan ta litt tid å demontere dem.

Når denne oppgaven er ferdig, er det på tide å ta et sandpapir og føre det gjennom trelistene og deretter lakkere det med børsten. Du kan velge en kjemisk lakk eller en økologisk hvis du vil at sluttproduktet skal være 100% naturlig.

Når skogen er klar, er det på tide å ta hammeren og skruene for å forme hagen. Du kan gjøre det som du vil, enten delt inn i seksjoner eller i en enkel rektangulær form, ved hjelp av fire lameller for veggene og en bred eller flere for basen. Hvis du vil at den skal være i høyden, må du legge til fire ekstra skoger for beina. Vær forsiktig med skruene og sørg for at hagen er veldig solid.

Det siste trinnet for å få grønnsakshage laget med paller, er å plassere plastnettet, som må være på bunnen av hagen for å forhindre at jorden og vannet kommer i kontakt med treet og skader det.
Når hagen er klar, er det på tide å plassere underlaget og de plantene du liker best for å nyte organiske produkter som vokser i ditt eget hjem.

Grønnsakshage laget med paller