Skip to content

Hvordan lage en hage hjemme

3 de juli de 2021

Mange som har en hage eller en romslig terrasse, vil benytte seg av den for å kunne plante forskjellige avlinger og være selvforsynt. For å gjøre dette må du lære hvordan lage en hage hjemme. Du må ha noen veldig klare konsepter og vite godt om behovene og materialene som er nødvendige for det.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg hvordan du lager en hage hjemme.

Hvordan lage en hage hjemme: materialer

utvalg av avlinger hjemme

Vi kommer til å se hvilke aspekter du må ta hensyn til, du trenger for å lære hvordan du lager en hage hjemme. Blant de grunnleggende behovene for en hage til hjemmet har vi følgende:

  • Et lyst sted med direkte lys
  • Beholdere og underlag
  • Vanningssystem
  • Frø og frøplanter

Vi skal utvikle disse 4 punktene for å kunne vite godt hvordan du lager en hage hjemme.

plassering

Plasseringen av hagen kan være på hver side av hagen, uteplassen, balkongen, terrassen eller til og med et lite vindu. Enhver liten plass kan brukes til å dyrke grønnsakene våre. Det viktigste er imidlertid at det er et sted som har direkte sollys. Grønnsaker, som med andre planter, De trenger direkte sollyseksponering for å skaffe energi gjennom fotosyntese. Den beste orienteringen for å plassere plantene er den som lar oss få et stort antall timer med direkte sollys. Det er vanligvis retning sør eller sørøst. Her må du ta hensyn til hindringene som planten vil ha for å motta sollys.

Før vi dyrker en bestemt art, må vi nøye vurdere tilgjengeligheten av lys vi skal ha til forskjellige tider av året for å vite hvilken type avlinger vi skal utføre. Plassen tillater bare dyrking om våren og sommersesongen når solens vei er høyest. På denne måten vil sollyset bli brukt i disse dager, mens det om vinteren kanskje ikke får nok lys på grunn av hellingsgraden av solstrålene og noen hindringer som plakater, bygninger, trær osv. Hva de lar ikke lys trenge inn i hagen.

Hvordan lage en hage hjemme: containere og underlag

typer hjem hager

De er to svært nødvendige materialer for å kunne begynne å så grønnsakene våre. Hvis vi ikke har jord, kan vi lage hagen vår ved hjelp av kulturkar og organiske underlag. Beholderne kan velges bedre i de som har større volum underlag. Det totale volumet den kan holde er viktigere og ikke så mye dybden på beholderen.

Det er forskjellige beholdere i alle størrelser og materialer. En av de mest interessante å vite er dyrkingsbordet. Det er vanligvis av forskjellige lengder, bredder og høyder og tilpasser seg ganske godt den tilgjengelige plassen i hvert hjem å tillate dyrking hjemme i en veldig behagelig posisjon.

Når det gjelder underlag, er de mest egnede de organiske underlagene som må ha noen fellestrekk. Uansett hvilket substrat du skal velge for dyrking, må det oppfylle følgende krav:

  • Vær et lett underlag som gjør det enkelt å håndtere det.
  • Har tilstrekkelig porøsitet slik at lufting lett kan snakkes. Det samme gjelder vannretensjon. De må ha en god vannretensjonskapasitet for å unngå pytter.
  • Evne til å beholde næringsstoffer grunnleggende som vil tjene til å utvikle grønnsakene våre.

Hver gang vi avslutter en voksende syklus, er det praktisk å fjerne plantene og fjerne substratet for å unngå komprimering det gjennomgår en stund. På denne måten, ved å fjerne substratet tilstrekkelig, er vi i stand til å forbedre porøsiteten og unngå dannelse av sprekker. Hva mer, Det er interessant å legge til litt kompost for å erstatte næringsstoffene som er forbrukt. Dette er hvordan vi vil holde underlaget med nok næringsstoffer til å levere avlingene.

Vanningsanlegg

En av de viktigste aspektene ved å lære å gjøre hjemmedød er å installere sprinklersystemet. Hvis vi vokser i containere, vil vi se at vannet vil renne ut lettere enn på bakken. Dette vil tvinge oss til å være mer bevisste på vanning. På den annen side er det anledninger der vi genererer overflødig vanning som kan forårsake vask av næringsstoffer og tap av dem. Dette gjør vanningen Det vil være en av de viktigste oppgavene for vekst og utvikling av avlinger. I tillegg må det i mange arter opprettholdes en konstant fuktighet, og denne fuktigheten må justeres til den tiden av året vi er i, og til den type grønnsak vi dyrker.

Den kan vannes manuelt, spesielt hvis vi har små hager på omtrent 3-4 potter. Det mest hensiktsmessige er å bruke en vannkanne og få vanningen til å foregå litt etter litt på en kontrollert måte og til enhver tid unngå dannelse av sprekker i underlaget. Hvis vi har en noe større frukthage og sommersesongen kommer der det mottas større mengde sollys, er det praktisk å installere et drypp vanningsanlegg som har en programmerer. Takket være disse mer sofistikerte og effektive systemene kan vi kontrollere vanningsflyten og frekvensen for å gi vannet som jorden trenger uten å kaste bort denne ressursen eller forårsake overflødig vanning.

Frø og frøplanter

tips for å lære hvordan du kan hage hjemme

Til slutt, siden vi kjenner materialer som vi trenger for å lære hvordan vi kan hage hjemme, må vi ha frø og frøplanter for å vokse. Vi har allerede alt det betingede rommet, og det har vi enten beholderne eller underlaget og vanningsveien. Nå er det på tide å utvikle hagen vår fra frø eller frøplanter.

For de begynnende bøndene anbefales det å dyrke frøplanter. Det er mye lettere og raskere og kan starte bonden med å lære mye mer om denne verdenen. Vi ser ikke den første delen av plantesyklusen og dens utvikling, men det forenkler for mange hageoppgaver.

Når vi allerede er litt mer erfarne bønder, kan vi skaffe frø fra avlingene våre og velge de kraftigste plantene som høstes best for å dyrke dem igjen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du lager en hage hjemme.