Skip to content

Hvordan lage en miniatyrskog?

8 de juli de 2021

Er du en av dem som liker å vandre gjennom skogen, lytte til fuglesang eller se dem flagre blant trærne? Hvis du elsker å sitte lene ryggen på en tømmerstokk, skjermet av en bred og tett baldakin, se hvordan plantene reagerer på årstidene, … kort sagt, være i direkte kontakt med naturen, bør du vite at du kan ha en hage med skogsutseende.

Selvfølgelig må flere ting tas i betraktning, siden ledig plass vil være avgjørende når du designer den. Men hvis du vil lage en miniatyrskog, vil du sikkert like å jobbe med den, og enda mer når den er ferdig 😉.

Det er ingenting vakrere enn å være omgitt av planter. Fordelene de har for oss er mange, siden de hjelper oss med å redusere stress, tillater oss å puste ren luft, og når kroppen utsettes for solen, kan den produsere en optimal mengde vitamin D, uten hvilken vi ikke kunne ha den sterke bein og god helse.

Hvis vi tar hensyn til dette, vil vi ha grunner til å ønske å lage en liten skog. Men spørsmålet er: hvordan?

Analyser jorden din

Analyser landet ditt for å vite hva du skal plante

Det er den første tingen å gjøre. Det er veldig viktig å vite hvilken tekstur den har; hvis det er surt, alkalisk eller nøytralt; hvordan er dreneringen din; hvis den er kompakt eller lett … Å samle inn denne informasjonen vil spare deg for hodepine, samt pengerfordi du kan velge plantene som vil vokse best under disse forholdene.

Tenk at hvis du for eksempel planter en japansk lønn i leirejord, vil den lide av jernklorose. Også, veldig kompakte og / eller tunge jordarter kan kvele røttene. Så ikke nøl med å studere landet du har, og ta grep om nødvendig.

Beregn ledig plass

Det er mulig å ha en miniatyrskog på en liten tomt, men bare hvis det tilgjengelige området til enhver tid tas i betraktning. Og det er at selv om det ikke ser ut som det først, må det i denne typen hager være en viss rekkefølge: du trenger ikke å plante planter uten rim eller grunn, og sette dem der de passer, nei; det du må gjøre er å plante dem i områder der de vil kunne utvikle seg normalt, uten å forårsake problemer eller ubehag for andre.

Av denne grunn må du beregne hvor mange meter som er tilgjengelige, for ut fra det kan du velge hvilken type trær og planter du skal kjøpe. For det, og for å gjøre det lettere for deg, bør du vite det Det skal plantes mer eller mindre 4 trær for hver 9 meter. Hvis det går bra, vil baldakinen til plantene om noen år være så tett at sollyset ikke vil kunne passere gjennom det, noe som vil være perfekt for skogen din, siden jorden vil forbli fuktig lenger.

Velg trærne

Velg godt trærne i skogen din

Neste trinn er å velge trærne som skal utgjøre skogen. Avhengig av klimaet i området og jorda, så vel som plassen du har, kan du dyrke det ene eller det andre. Generelt anbefales arter som ikke vokser mye og / eller ikke har invasive røtter, for eksempel sitrus, Prunus, kjærlighetstre eller blomstrende kornved.

Når du er i tvil, Jeg anbefaler deg å ta en titt på trærne som vokser i ditt områdefordi de vil være artene som best vil bli gitt til deg i din skogkledde hage.

Kombiner løvfiskarter med stauder

Noe av det vakreste som en skog har, er mangfoldet av planter: det er løvfellende og eviggrønne, med prangende blomster og andre som ikke er det. Ikke nøl med å plante løvtrær med andre eviggrønne planter.

Du vil ha skygge hele året, og også jorden vil forbli sunn, siden bladene som faller ved nedbrytning vil frigjøre næringsstoffene som har blitt brukt til å produsere dem

Tiltrekk dyrelivet

Trekk bier til skogen din

Når du har plantene dine på plass, Det er på tide å gjøre din fremtidige skog til et attraktivt sted for insekter, fugler osv. Få eller lage et hotell for insekter og legg det i et hjørne, eller legg flere reir i forskjellige størrelser og former med drikkere og matere ved siden av dem slik at fuglene kan nærme seg dem og begynne å bruke dem.

Ta vare på plantene dine med organiske produkter for å unngå å skade livet du gradvis får i skogen din.

La skogen dukke opp naturlig

Dette er det vanskeligste trinnet. Det kan være vanskelig å la naturen gå sin gang. Du må være veldig tålmodig og respektere plantesyklusenVel, hvis dette ikke er gjort, vil det være vanskelig å ha en skog på nettstedet ditt.

Vær forsiktig, dette betyr ikke at du ikke trenger å gjøre noe annet når plantene er plantet. Du må ta vare på dem, og dette vil innebære å eliminere urtene som vokser ved siden av dem, for hvis de ikke blir fjernet, kan de kvele dem. Men når trærne har nådd sin endelige størrelse, vil det ikke være så nødvendig å fjerne underskogen, det kan til og med være igjen for å få det til å se mer naturlig ut.

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.