Skip to content

Hvordan lage en vindskjermhekk

12 de juli de 2021

Bor du i et veldig blåst område? Selv om ventilasjon er veldig viktig for planter, er det noen som ikke liker at vinden hele tiden beveger dem, spesielt hvis de er unge. Det er faktisk ikke overraskende at de ikke har det bra, at stilkene deres går i stykker, eller at de til og med går tom for løv med fare for at dette medfører hvis de er eviggrønne eller er i en tid de skal vokse.

Heldigvis er det en ting vi kan gjøre. Men, Hvordan lage en vindskjermhekk?

Hva er det?

Leylandi

Først skal vi snakke om hva en vindskjermhekk er, for selv om navnet allerede sier alt, kan vi være i tvil om hvilke plantetyper vi skal bruke. Også, Denne typen hekk er laget med høye plantevesener, 4 meter eller mer, som har en tett pyramidekrone eller som, hvis ikke, ved beskjæring kan det oppnås at de danner en grønn vegg som ikke lar vinden passere (som for eksempel sypresser).

Målet er åpenbart å forhindre luftpassasje, og forøvrig å oppnå en sunnere og vakrere hage. Det er ikke vanskelig å gjøre, men det krever tålmodighet siden veksthastigheten til plantene er hva den er, og det er ikke mulig å akselerere alt vi noen ganger ønsker (ja vi kan litt, gjødsle plantene gjennom hele våren og sommer med organisk gjødsel en gang i måneden, men det er det).

Hvordan gjør du det?

Den første tingen å gjøre er velg planter. Disse kan være løvfellende eller eviggrønne, men det er å foretrekke at de er eviggrønne, spesielt hvis vinden blåser kraftig hele året i vårt område. Noen av de mest anbefalte er:

Cupressus sempervirens var.  horisontalis

  • Betula: det er et veldig raskt voksende løvtre. Motstår opptil -18 ° C. Vi må plante den og la det være en avstand på mellom 40 og 50 cm mellom ett eksemplar og et annet.
  • Cupressus: enhver art av sypress vil gjøre oss bra. De er eviggrønne, og de motstår frost ned til -18 ° C uten problemer. Selvfølgelig må vi plante dem i en avstand på 50-70 cm fra hverandre.
  • Laurus nobilis: laurbær er en eviggrønn busk eller tre som er svært motstandsdyktig mot tørke og frost ned til -12 ° C. Vi må plante den i en avstand på omtrent 40 cm mellom ett eksemplar og et annet.
  • Thuja: Enhver art er interessant, men de er noe langsommere enn sypresser. De er også eviggrønne og motstår frost ned til -18 ° C. De plantes i en avstand på 30-40 cm mellom dem.

Etterpå må det Forbereder terrengetfjerner ville urter, steiner, rusk som kan være der. Og umiddelbart etterpå blir dryppvanningsanlegget betalt og installert.

Sist, vi trenger bare å plante plantene og ta vare på dem slik at de vokser opp sunne og vakre 🙂. Enkelt, ikke sant? Tør du å lage en?