Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget rotmiddel med linser

3 de juli de 2021

Rotmidler hjelper planten til å sette seg bedre i jorden og utvikle seg med bedre livskvalitet, så hvis du fortsatt ikke bruker dem når du sår, er det en god tid å begynne å gjøre det nå når du vet fordelene. Det finnes mange typer rotmidler, fra veksthormoner, som du kan kjøpe i spesialforretninger, til et stort antall hjemmelagde rotmidler tilberedt med naturelementer. Salisylsyren hentet fra pilen kan skape en effektiv forankring, men du kan også designe en hjemmelaget roting med linser.

Derfor skal vi vie denne artikkelen for å fortelle deg hvordan du lager et hjemmelaget rotmiddel med linser.

Viktigheten av å rote

hvordan lage et naturlig rotmiddel med linser

Mange ganger har vi kommet over vakre hager, ivaretatt av omhyggelige eiere som tar vare på alle detaljer. Det er sannsynlig at vi til og med har bedt dem om stiklinger for å gjenta oppskriften i vårt grønne område, men på tidspunktet for reproduksjon av planten resultatene har ikke vært alt som forventet.

Det skjer ikke alltid, men noen ganger er problemet i plantens røtter, i styrken som røttene passer til og tilpasser seg til det nye habitatet, og det er her naturlige rotmidler kan være til stor hjelp. Hvis du foretrekker å ikke ty til kjemikalier, kan du lage et effektivt naturlig rotmiddel ved hjelp av linser og bruke veldig lite penger.

Fremgangsmåten som skal følges

For å ha et naturlig rotmiddel med linser, bør du plante en eller to linser ved siden av skjæringen, ettersom linser hjelper rotveksten takket være at de inneholder auxiner, veldig effektive fytohormoner for rotutvikling.

Linser må være av kvalitet, og det er derfor spiring hjemme anbefales, dyppe en kopp linser i en beholder med fire kopper vann. Deretter dekkes beholderen og reserveres i tre eller fire dager.

Når de har spiret, De blir slått med vannet og blandingen blir anstrengt. Til slutt fortynnes den i vann slik at blandingen ikke blir så konsentrert, og til slutt blir den vannet med væsken.

Linsekonsentrat kan oppbevares i kjøleskap i omtrent femten dager og kan brukes på alle typer planter, brukes i stiklinger, men ikke i allerede utviklede planter, da plantene mister den naturlige balansen mellom røttene og luftdelen.

Hjemmelaget rotmiddel med linser

vekst ved hjemme roting med linser

Vi vet at utvikling av nye planter fra stiklinger kan være komplisert hvis vi ikke kjenner teknikken godt. Noe som vil hjelpe oss med å øke suksessraten, er å bruke veksthormoner. Disse hormonene kan introduseres ved bruk av en hjemmelaget linserotter for stiklinger. Alt du trenger er linser og vann. Noen har brukt dette rotmidlet en gang, men vet ikke hvorfor det fungerer. Linser har høy konsentrasjon av auxin. Det er et fytohormon som fungerer ved å regulere plantevekst forårsaker forlengelse av celler.

Når vi produserer spiring av linser i vann frigjøres under prosessen auxin. I dette plantehormonet vil det fortsette å ankomme til det ender med å ha et vann rik på auxin. Når dette vannet har en høy konsentrasjon av dette plantehormonet, hjelper det å forlenge plantecellene til de plantene vi vanner. Slik klarer vi å stimulere veksten av røttene på en naturlig måte slik at planten vår kan feste seg godt til bakken og derfra begynne å utvikle seg under gode forhold.

Ingredienser for å lage det hjemmelagde rotmidlet med linser

forbereder et hjemmelaget rotmiddel

Det første du trenger er en del linser for hver 4. del er vann. Vi kan bruke en kopp med linser og en annen 4 med vann. Vi må bare legge linser i vannet og dekke beholderen med etternavnet. Det anbefales å la vannet få dager fylt med auxin på en kontrollert måte. Du kan hele tiden se hvordan spiring fungerer.

Når disse dagene har gått, er sannsynligvis alle linsene helt ferdige. Hvis disse linsene er ferdige riktig, vil de ha gitt ut nok plantehormon til å stimulere veksten av andre celler hvis vi bruker dette vannet som vanning. For det neste trinnet må vi flyte eller bearbeide linsene sammen med vannet de har vært med i disse dager. Vi må blande så godt som mulig, og når vi har behandlet blandingen, vi må stamme preparatet for å tømme det best mulig. På denne måten kan vi kaste alle linseskinnene som har blitt igjen i silen og som ikke vil være nyttige for oss.

Det er på dette punktet hvor vi har oppnådd det vi er interessert i å lage vår hjemmelagde roting med linser. Det er denne væsken som er fylt med auxin, og som er i stand til å stimulere veksten av røttene til borekaksene våre. Derimot, vi skal ikke bruke det rent, så det er flere trinn. Det neste trinnet er å fortynne dette konsentratet slik at det ikke er så sterkt og ender med å være kontraproduktivt for plantene våre. Vi bør prøve å få en blanding av auxin for hver tiende del vann. For eksempel kan vi fortynne 100 ml av denne blandingen i en liter vann.

Når vi har tilberedt vårt hjemmelagde rotmiddel med linser, må vi bare legge det til i en beholder som er behagelig for oss å kunne vanne plantene våre. Effekten er ganske god og oppnås i gode resultater, noe som gjør at stiklingen vår har lengre og sunnere røtter. For å beholde den, må du oppbevare den i kjøleskapet i omtrent 15 dager. Det er ikke nødvendig å forberede for mye rooting, da du kanskje ikke bruker det hele.

Hvis linsene med en sjanse ikke er ferdige i vannet, kan du prøve å gjenta prosessen igjen. Du må bare suge en del av linsene for hver 4 deler vann og la den hvile i 8 timer. Sil av alt vannet og oppbevar det i kjøleskapet. La de våte linsene uten vann spire i 4 dager.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du lager et hjemmelaget rotmiddel med linser.