Skip to content

Alle typer linser som finnes

3 de juni de 2021

Linser er en næringstett og veldig sunn mat. Den inneholder en stor mengde stivelse som oversettes som karbohydrater. De har også planteproteiner. Selv om de er veldig gode og sunne, er de ikke helt komplette, siden de inneholder lite essensiell aminosyre: metionin. Hvis vi blander linser med andre frokostblandinger som ris, som er rik på metionin, kan vi tilberede en tallerken med maten som den som en tallerken av animalsk opprinnelse kan gi. I tillegg har den et verdifullt bidrag fra fiber.

Vi er imidlertid vant til å spise bare ett utvalg linser, og du kjenner ikke dem alle. Vil du vite hvilke typer linser som finnes?

Alle typer linser som finnes

alle typer linser som finnes og deres egenskaper

  • Castiliansk blondine eller dronning: Lysegrønn i farge og ganske stor i størrelse. Den har en vanlig størrelse og er den mest konsumerte linsen i miljøet vårt.
  • Hermelin blond: Den skiller seg fra den forrige, ved at den er større og har lavere forbruk.
  • Verdina: Den er liten i størrelse.
  • Pardina: Den er liten i størrelse, men litt større enn verdina. Det forbrukes mest hermetisk. Pardina og verdina koker raskt, så de er veldig praktiske å tilberede linsegryter på kort tid.
  • Beluga: Små, avrundede og svarte, de skylder navnet sitt på grunn av deres ytre likhet med kaviar. Deres vakre presentasjon har gjort at de har blitt fasjonable i nyere tid, og at selv om de er vanskelige å finne i markedet, blir de ofte sett på rettene til mange kokker.
  • Urad ty: Hvite linser fra India, med høyt proteininnhold.
  • Green du Puy: Linser med lav stivelse, med en nøtteaktig aroma og fra Auvergne. De har også blitt kalt «kaviaren til linsene», et navn de bestrider med Beluga
  • Crimson eller kanadisk: En tyrkisk linse som koker på 10 minutter og passer utmerket til puré
  • Rød sjef: Egyptisk linser konsumeres mye i Pakistan hvor den er kjent som Masoor Dahl.

Egenskaper for alle typer linser som finnes

egenskaper av linser

Linser kan vokse i svært forskjellige klimaer og bidrar til å fremme jordfornyelse. Derfor blir det et godt alternativ for såing i områder der jorden ikke er for fruktbar. Disse belgfrukter gir bakterier som lever i røttene nitrogen. Det kan sies at alle typer linser som finnes er bra for planeten.

Blant fordelene de har for helsen, er deres høye innhold av vegetabilske proteiner. Linser er belgfrukter med mest protein og er lette å fordøye. Det som gjør det til en svært ønskelig mat å legge til et balansert kosthold, er at den inneholder en rekke mikronæringsstoffer. Mikronæringsstoffer er vitaminer og mineraler. Siden den ikke inneholder alle essensielle aminosyrer, linsene skal kombineres i den samme retten godt et annet måltid på dagen med fullkorn eller frø for å få et komplett protein.

Hvis du ikke vil konsumere eller ønsker å redusere forbruket av animalske produkter i kostholdet ditt ved å bli vegetarianer eller storfe, er linser et godt, veldig praktisk alternativ til å erstatte de tidligere produktene. En annen fordel med alle typer linser som er, er at de gir dosert energi. Det vil si at det å være komplekse karbohydrater og ha en god mengde essensielle aminosyrer, gir linser sakte energi. Dette er fordi de er sakteabsorberende, skallede. På denne måten oppnår man å konsumere dem en stabil og vedvarende energi over tid. For de som har diabetesproblemer, unngår du insulinspisser som er skadelige av flere grunner.

En av virkningene av å forårsake et høyt insulinspiss fra forbruk av raffinerte eller enkle karbohydrater er at det utmatter oss fysisk. Alle typer linser som finnes gir en stor mengde fiber som bidrar til en kontrollert innføring av sukker i blodet. I tillegg er det designet for kalorifattige dietter, siden det gir veldig gode metthetsnivåer og hjelper det beste å gå på do.

For de som lider av kolesterol, er linser en god mat for å redusere disse nivåene gjennom avføringen. Som om det ikke var nok, har det blitt en veldig fantastisk mat siden den har positive handlinger for bakteriene som lever i tarmene. Derfor, hvis vi ønsker å ha god kardiovaskulær helse eller kontrollere mengden vekt vi øker eller mister, er linser en god alliert.

Mineralinnhold

Vi kommer til å nevne alle mineralene som de forskjellige linsene som finnes, og egenskapene til hver av dem. Du har sikkert hørt at linser inneholder mye jern. Vel, bortsett fra dette mineralet, er det rikt på andre mineraler som kalium, magnesium, fosfor og kalsium.

For å bedre absorbere jernet fra linser, er det nødvendig å følg dem med en kilde til vitamin C. For eksempel kan du følge komplimentene, tomat eller ha noe byttedyr til dessert. Magnesiumet som en porsjon linser gir deg det tilsvarer 20% av de daglige behovene som organismen trenger. Magnesium er et veldig viktig mineral for helsen vår, siden det var involvert i mange organiske funksjoner, beinvev og nevronale systemer. For de idrettsutøvere som involverer bevegelse av muskelmasse, er det også interessant siden det forbedrer utvinningen av fibrene. Det er også bra for immun- og kardiovaskulære systemer.

Selv om kalsiuminnholdet i de forskjellige typer linser som er, er lavere enn kumelk, er det i balanse med andre mineraler som fosfor og magnesium, de kan betraktes som en utmerket mat for beinhelsen.

Som du kan se, gir alle linser gode egenskaper til kroppen vår som gjør det interessant å introdusere et balansert kosthold. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om de forskjellige typer linser som finnes.