Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget soppdrepende middel

22 de juli de 2021

Sopp er mikroorganismer som er i stand til å drepe planter i løpet av få dager, og det verste er at når vi innser at noe er galt med dem, kan de aller fleste ganger ikke lenger gjøre noe for å redde dem.

Heldigvis hjemme har vi sikkert noen ting som vil være veldig nyttige for å forhindre ytterligere skade eller i det minste for å forhindre de andre plantene vi har. Av denne grunn skal jeg forklare deg hvordan lage et hjemmelaget soppdrepende middel, eller flere 😉.

Melk og natron

Flytende melk

For å forberede en liter av dette interessante hjemmelagde soppdreperet du trenger 8 deler regnvann (eller uten kalk), 2 deler skummet melk og 20 gram natron for hver liter av denne blandingen. Vi rører det godt slik at alt blir fortynnet, vi fyller en sprøyte med blandingen og sprøyter planten vi ønsker å behandle og / eller beskytte to dager på rad ved solnedgang.

Natron og såpe

Det er et av de mest brukte soppdrepende middel. Du må bare bland fire ss natron med ytterligere fire ss oppvaskmiddel (ingen vaskemiddel eller blekemiddel) i 3,5 liter vann. Den omrøres godt og voila: den kan allerede påføres med en spray.

Slipt kalkstein og kobbersulfat

For å forberede det trenger du syv spiseskjeer kobbersulfatpulver, tre spiseskjeer kalkstein og en liter vann. Den blander alt godt, og påføres med en spray om høsten og vinteren for å forhindre soppsykdommer.

Selvfølgelig må man huske på at kobber kan lekke ut og forurense vannstrømmer, så det skal ikke misbrukes.

Kanel

Kanel

Bakken kanel er et soppdrepende middel som kan brukes både for å forebygge og behandle. Dryss litt på overflaten av underlaget eller jorda, som om du tilsatte salt i en salat hver tredje dag.

Kjenner du andre oppskrifter for å lage hjemmelagde soppdrepende midler?