Skip to content

Hvordan lage et hønsehus i hagen din

24 de juli de 2021

Hvis du ønsker å kjøpe noen kyllinger, eller hvis det har skjedd med deg som meg at to har snek seg inn i hagen din, må du lage et hønsegård for at de skal holde dem under kontroll. Disse fuglene kan bli farlige dyr for planter, med mindre de har mat, vil de ikke nøle et øyeblikk for å spise dem.

Derfor anbefales det sterkt å bruke middagstid for å gjøre dem til et lite hus der de kan føle seg trygge. La oss se hvordan man bygger et hønsegård.

Lag en papirtegning av kyllinghuset

Den første tingen å gjøre er å bestemme hvordan hønsegården skal være. Størrelsen vil variere avhengig av hvilken type det er og hvor mange dyr du vil ha (eller ha). Derfor er det viktig å kjenne til de forskjellige typene som finnes, som er:

 • Uten corral: er den mest grunnleggende. Den består av en lukket fysisk struktur. Hver høne må ha minst 1,5 m2 overflate å bevege seg på.
 • Med Corral: Det er litt vanskeligere å bygge, men med det får kyllingene dine mer plass til å bevege seg rundt. Hver fugl må ha minst 60 cm2 overflate i delen av hønehuset og 1 m2 i delen av pennen.
 • Av vinterenSelv om hønsene kan være i sitt vanlige hønehus om vinteren hvis temperaturen er mild eller varm, vil det være viktig å bygge et mer beskyttet hønehus hvis vi bor i et område der det er kaldt om vinteren. I den må hvert dyr ha minst 1,5 m2 overflate.

Ikke glem å gi dem et område å hekke, som må være minst 2 meter langt og 60 cm over bakkenivå.

Velg stedet

Når du har bestemt deg for hvordan hønsehuset skal være, må du bestemme stedet. Kyllinger liker veldig godt å være i solen, så det er sterkt tilrådelig å plassere det som vil være ditt tilflukt i et område der de kan bli utsatt for solen.

Men ja, de må også kunne ha skygge for sommeren, så det er et utmerket alternativ å bygge den i nærheten av en serie store trær, siden de kan sole seg når de vil; Og det er ikke å nevne at du vil få en høyere eggproduksjon 😉.

Bygg kyllinghuset

Nå er det på tide å gå videre til den mest interessante delen: konstruksjon. For å gjøre dette kan du bruke hundehus som ikke lenger er nyttige, skur, … Ved denne anledningen skal vi fortelle deg hvordan du bygger et enkelt hønsegård med en korall ved hjelp av paller.

 1. Smuldre pallene og fjern neglene: dette trinnet er praktisk å gjøre det bra. Ved hjelp av hammer og tang må alle neglene fjernes for å unngå at de i morgen kan skade kyllingene.
 2. Sjekk at du har alle nødvendige planker: Legg plankene sammen på gulvet, og måle dem for å se om du mangler eller har overflødig overflate på gulvet. Gjør det samme for veggene og taket.
 3. Monter strukturen– Ved hjelp av en hammer eller en bor og negler, bygg kyllinghuset. Kutt om nødvendig plankene med en liten håndsag slik at den er riktig montert.
  Legg en lang treplank på taket.
 4. Gjør inngangen: Lag linjene i dørkarmen ved hjelp av en linjal og en blyant eller penn. Kutt langs linjene med en elektrisk tresag for å gjøre inngangen til kyllinghuset klar.
 5. Lag et vindu: ved det kan du fjerne eggene uten at kyllingene dine føler seg ukomfortable. Gjennom den må du passere hånden din uten problemer, men den må ikke være for stor siden de ellers kunne komme ut.
 6. Beskytt kyllingene mot regn: Legg et plastark på kyllingens kappe for å forhindre at fuglene blir våte. Du kan feste den med negler.
 7. Bygg korral: Sett hønsegården på sin endelige plassering, og avslutt den med å bygge en vakker penn. For å gjøre dette må du plassere jernstenger med en avstand på ca. 50 cm mellom dem. Begrav dem ca 30 cm slik at de er godt festet. Når du er ferdig, legger du netting (rutenett) og fester det til stengene med glidelås eller wire. Kyllinghuset må være inne.
 8. Avslutt kyllinghuset: det eneste som gjenstår er å plassere halm inne i hønsegården slik at de er komfortable, en drikker og en mater. For å gjøre det mer originalt kan du dekorere det med kyllingetegninger.

Ved å følge disse trinnene vil det se slik ut:

Når hønsegården er ferdig, spør kyllingene hva de synes om deres nye hjem. For å gjøre dette, ta dem forsiktig og installer dem på den. Hvis du ser at de fortsetter med sin vanlige rutine, vil de sikkert elske det 🙂; I tilfelle det ser ut til at du ikke er ferdig med å overbevise dem, ikke bekymre deg. Gi dem noen dager, så får du se hvordan de ender med å like deg.