Skip to content

Hvordan lage hjemmelagde etiketter til plantene dine

14 de juli de 2021

Når vi planter forskjellige varianter av planter eller blomster i samme avling, er det noen ganger vanskelig for oss å kjenne igjen hvilken plante som er hvilken. For det, gryteetiketter er et fint praktisk verktøy å gjenkjenne dem riktig. I tillegg kan det hjelpe oss å til enhver tid identifisere hvilken plante vi likte så godt for genetikken, og på denne måten kunne blande den med andre.

Vil du vite hvordan du lager disse merkelappene?

Å lage disse merkene hjemme ikke behov for å bruke mye penger, siden vi kan gjøre det ved å gjenbruke materialer og lage forskjellige typer etiketter, noe som gjør hagen vår mer variert.

ispinner

spisepinner etikett for planter

Stokkene som vi har igjen når vi spiser is kan brukes til å plassere navnet på planten og stikke den i bakken. For å dekorere det kan vi bruke fargede markører og dermed sette dem i de foretrukne fargene.

Korker

Korkene på flaskene brukes også til å lage etiketter. På hetten er navnet på planten skrevet med en markør og spikret en spyd eller ledning å kunne plassere den i potten.

Bruke plastflasker

For å gjenbruke denne typen materialer kan plastbeholdere brukes ved å kutte flasken, plassere en pappmal som vi tegner flaskens kontur på og klipper den ut. Til slutt skriver vi navnet på planten, og vi introduserer merkelappen i potten.

Gamle skjeer

Når en skje er gammel, kan vi dra nytte av den til å skrive navnet på den og stikke håndtaket i gryten.

Steiner

Å bruke dekorative hagesteiner er ikke bare nyttig for å lage etiketter, men også de er et godt verktøy for å dekorere hagen din. Du skriver navnet på plantene på den, og på den måten kan de gi et muntert preg på avlingene dine.

Steiner er veldig allsidige elementer når det gjelder dekorasjon. Vi kan sette navnene i forskjellige farger, male dem komplette, legge til tegninger osv. Alt dette vil ikke bare tjene til å gjenkjenne plantene dine, men vil forbedre utseendet til hagen din.

Klesnåler i tre

pinsett som etiketter

Vi har alle klesklyper av tre helt sikkert. Å skrive navnet på dem kan hjelpe oss med å gjenkjenne plantene.

Grener

Kvistene til trærne som har falt, hvis tykkelse gjør det mulig å skrive navnet på planten det kan tjene oss. Noen grener kan være grove, så vi trenger en knivskallere for å gjøre den jevn. I den glatte delen vil vi skrive navnet på planten og spikre den i potten.

Persienner

Vi kan bruke persiennene for å lage etiketter. Vi må først kutte strimler av nok størrelse til å skrive navnet på planten og plassere dem i potten.

Gafler av tre

Akkurat som vi kan bruke skjeer, bruker vi gafler på en lignende måte. Vi kan også bruke dem med papirark eller skum. Vi legger håndtaket på gaffelen på skummet eller papirarket og med blyanten og tegner silhuetten av en blomst. Når vi er kuttet, setter vi navnet på planten og holder den på gaffelen og stikker den i gryten.

Med denne typen dekorasjon det er flere varianter enn fra fantasien.

Plastiserte striper

Denne formen er kanskje den vanskeligste å gjøre, men den er ganske organisert og korrekt. De er mer motstandsdyktige mot regn og kan ha et stort utvalg av former og farger.

For å gjøre dem er det nok med skriv navnet på planten og kutt papp av fargen vi ønsker og slik vi vil. Så laminerer vi dem og legger dem i gryten. På denne måten vil vi ha en veldig motstandsdyktig etikett der navnet på planten blir sett med total klarhet.

Avhengig av hvor mye tekst du vil legge, kan du sette det vanlige og vitenskapelige navnet på plantene dine, en kort beskrivelse og til og med et bilde for å gjøre dem lik de i en botanisk hage.