Skip to content

Hvordan lager du en bonsai?

27 de juli de 2021

De Bonsai teknikk Det er en av disse kunstene som krever noen grunnleggende kunnskaper om botanikk, spesielt treets oppførsel, for å kunne gjøre det riktig, alltid med respekt for planten og dens behov. Jeg vil ikke lure deg: det er ikke lett å lage en, men med disse grunnleggende tipsene jeg skal gi deg, er jeg sikker på at det vil være lettere for deg å bryte den frykten vi alle har når vi vil «kom deg i gang» med vårt fremtidige prosjekt.

Så det, la oss starte.

Bonsai

Stil og beskjæring

Det er mange stiler: foss, semi-foss, formell vertikal, … Mitt første råd er at se på treet du vil jobbe og legge merke til bevegelsen til hovedstammen. Er det veldig rett? Det vrir seg? Eller er det en av dem som slår på seg selv som om de ville kjærtegne bakken? Avhengig av oppførselen du har, bør du velge en eller annen stil.

Når du er klar på dette punktet, kan du gå videre til grenene. Med dem vil du gjøre det samme som du har gjort med kofferten: se hvordan de er ordnet. Ser de ut som de er pisket av vinden? Påminner koppen deg om en kost? Eller ser de tvert imot ut på begge sider av kofferten som om de ønsket å danne en trekant?

En av nøklene til suksess når du designer bonsai er tålmodighet. Ikke ha det travelt med å få den ferdig. Sett deg foran anlegget ditt, og se på stammen, grenene. Hvis du er overbevist om at en gren er til overs i designet, klipp den av med en tidligere desinfisert saks, og legg deretter helbredende pasta på såret.

Før du går videre til neste trinn, må du velge det vi kaller a front, som vil være den synlige delen, den vakreste. På forsiden skal du ikke se arr eller dårlige kutt. Hvis treet hadde dem, med grenene – og fremfor alt med tiden – kan de skjules.

Fagus sylvatica

Kabling og transplantasjon

Når du er klar over utformingen av treet ditt, kan du gå videre til ledninger. Det er interessant å merke seg det ikke alle planter trenger å være kablet, spesielt når vi ikke vil endre veksten av planten. Likevel er det noen ganger nødvendig, og det kan gjøres med hvilken som helst ledning som selges i jernvareforretninger (eller til og med basarer) som er 1 mm tykke eller enda mindre, avhengig av grenen.

Det er ikke lett å mestre denne teknikken, men omtrent kan man si det det må være samme avstand mellom »svinger». Den forankres først i underlaget, og deretter kobles bagasjerommet til. Så, med den samme ledningen eller med en annen, er grenene kablet.

Om transplantasjonen. De fleste kommersielle bonsai har et substrat som ikke er det mest passende for dyrking. Det er hvorfor det anbefales å transplantere dem mot begynnelsen av våren, før bladene spirer eller den gjenopptar veksten, ved å bruke en kvalitet som akadama og litt torv.

Senere vil vi se hvordan en bonsai blir laget trinnvis, men hvis du er i tvil, ikke vent lenger og spør oss.