Skip to content

Hvordan lager du en Flamboyan Bonsai?

3 de juli de 2021

Vil du ha en flamboyant, men ikke har nok plass til at den kan utvikle seg godt? Vel, jeg har den perfekte løsningen for deg: jobbe som bonsai. Jeg skal ikke lure deg: det er ikke et spesielt populært tre i denne verden av miniatyrtrær, men … det brukes.

Spørsmålet er: hvordan gjør de det? Hvordan kan vi få en flamboyant bonsai?

Hvordan lage en bonsai med et flamboyantre?

Den første og viktigste tingen å gjøre er selvfølgelig kjøp en flamboyan. Men vi vil ha et lite problem: flamboyantene som selges i barnehager, måler vanligvis allerede 2-3 meter og har en stammetykkelse på 3-4 cm, det vil si at de er hagetrær. De kunne senkes i høyden, men kuttet som det passer ville få den fremtidige bonsai til å se litt dårlig ut.

For å unngå dette anbefaler jeg mer å reprodusere det med frø, stiklinger eller luftlag. I disse to siste tilfellene må grenen være 1-2 cm tykk. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, forklarer vi deg i denne andre artikkelen dedikert til dette fantastiske treet trinn for trinn hvordan du skal fortsette. Når vi har fått vår fremtidige bonsai, vil det være på tide å jobbe med den. Men hvordan? Vel, for ikke å komplisere oss for mye, vi vil gi den en naturlig stil, det vil si som det ville bli sett i naturen. Så mer eller mindre:

Delonix regia

Som vi kan se, er kronen parasoll, kofferten litt skrånende og med 2-3 hovedgrener. Vel, dette er hva vi må oppnå. Å klare det, Det er viktig at mens det er ungt (det ville være mer eller mindre i det andre år hvis vi har tatt det fra frø), fjerner vi de to første tre bladene som vokser fra det som vil være hovedgrenen.. Dermed vil vi tvinge deg til å fjerne nye grener.

Fra da av er det vi skal gjøre trim grenene slik at treet ikke vokser så mye i høyden, slik at 4-6 skudd-blader og / eller sekundære grener- vokser, og fjerner 2-4 fra det. Alt dette må gjøres ved å la treet plantes i en stadig større potte (40-45 cm i diameter), til stammen er minst 2 cm tykk. Litt etter litt vil vi se at vår fremtidige bonsai tar form.

Etter et år kan vi begynne å snakke om transplantasjoner til grunnere potter og rotbeskjæring. Begge oppgavene må gjøres på samme dag, tidlig på våren. De virker kompliserte, men de er ikke så kompliserte. Det må gjøres på følgende måte:

 1. Fjern treet fra potten.
 2. Fjern underlaget så mye du kan, og la røttene være rene.
 3. Skjær dem litt (ikke mer enn 3 cm).
 4. Plant det flamboyante i en 20 cm høy gryte med et veldig porøst underlag (det anbefales å bruke akadama, men du kan bruke svart torv blandet med perlit).
 5. Vann.

Året etter må vi fortsette på samme måte, men denne gangen, trimming av røttene 5cm og plante treet i en grunne potte.

Så i det tredje året kan plantes i et bonsai-brett, gir den en shakkan (litt skrånende) eller chokkan (formell vertikal) stil.

Bonsai av Flamboyán

Og klar. Da vil det være snakk om å opprettholde stilen ved liten beskjæring, både grener og røtter, slik at treet kan se spektakulært ut i sin bonsai-potte.

Hvordan ta vare på en flamboyan bonsai?

For å ta vare på bonsai anbefaler vi følgende:

 • plassering: når det er mulig, må du holde det ute, i et solrikt område. Men hvis det er frost i ditt område, må du holde det innendørs om vinteren, i et rom uten trekk.
 • Underlag: det anbefales sterkt å blande 70% akadama (til salgs) med 30% kiryuzuna. Nå vil et substrat for bonsai (til salgs) også fungere for deg.
 • Irrigasjon: i prinsippet skal det være hyppig, spesielt i de varmeste og tørreste månedene av året. Det tåler ikke tørke, så omtrent to eller tre ukentlige vanninger vil gjøre det bra om sommeren. Resten av året må du vanne mindre.
 • Abonnent: Siden flamboyan-bonsai har vanskelig for å blomstre, anbefales det å bruke en gjødsel som er rik på fosfor.
 • Transplantasjon: det må transplanteres hvert annet år, når våren har etablert seg.
 • Beskjæring: det er tilrådelig å beskjære om høsten, men du trenger bare å gjøre liten beskjæring; det vil si at du må kutte bare ømme og / eller halvtre deler, slik at den kan gro godt og se så naturlig ut som mulig.
 • Rustikk: bør ikke utsettes for temperaturer under 5 ° C.

Hva skal jeg gjøre for at den flamboyanske bonsai gir mange blomster?

Et veldig vanlig problem som oppstår i flamboyan fungerte som bonsai, er at den enten ikke blomstrer eller produserer få blomster. Og det er at dette er et tre som for å blomstre under forhold det trenger, for det første å vokse i sitt eget tempo, uten å bli beskåret av mennesker, og for det andre, plass og næringsstoffer for å utvikle seg normalt og dermed ha nok energi og betyr å produsere blomster og frø.

Selvfølgelig er en bonsai en plante som beskjæres hvert år, siden den vedlikeholdes med en viss høyde og stil. Det eneste som kan gjøres for å få den til å blomstre, er å gjødsle den med en gjødsel som stimulerer blomstringen; det vil si en som er rik på fosfor, siden den brukes til produksjon av blomster, som f.eks.

Det er imidlertid viktig å følge bruksanvisningen. Et overskudd av gjødsel er veldig skadelig for flamboyan bonsai (og faktisk for enhver plante), siden den brenner røttene og får dem til å svekkes og forårsaker irreversibel skade. Men hvis du tar riktig dose og med den frekvensen som er anbefalt av produsenten, kan du få den til å blomstre.

Når blomstrer flamboyanere?

Flamboyan er et tropisk tre

Selv om vi gjødsler den, vil den flamboyanske bonsai ta tid å blomstre. Dette er normalt og burde ikke bekymre oss for mye. Og er det I en naturlig tilstand kan en flamboyan ta opptil 10 år fra frøet spiret. Derfor, hvis du jobber som bonsai, trenger du mer tid.

Så hvis vi gir deg en serie med omsorg; det vil si at vi vanner den og gjødsler den med jevne mellomrom, vi vil ha en plante som, ja, trenger tid til å blomstre, men når den først gjør det, vil den helt sikkert blomstre vår etter vår.

Så tør du lage en flamboyansk bonsai?