Skip to content

Hvordan må bonsai-trær være?

21 de juli de 2021

Ikke alle planter kan bearbeides som bonsai. Selv om dette i dag er en verden som sakte åpner seg og viker for moderne ideer og forslag, er virkeligheten at hvis vi vil gjøre det lettere for oss å lage en, vil det ideelle være å la oss lede av det klassiske mestere.

Av denne grunn er det viktig at vi vet hvordan bonsai-trær må være, siden det ikke vil være så vanskelig for oss å velge den vi vil føle oss mer komfortable med å jobbe med. La oss se hvilke egenskaper de må ha.

Hvordan må bonsai-trær være?

Zelkova serrata bonsai

Arkstørrelse

Selv om det vil være de som vil fortelle deg at et hvilket som helst tre kan bearbeides som bonsai, noe jeg ikke vil nekte for 🙂, hvis du er nybegynner, vil jeg anbefale at du ser etter veldig spesifikke trær, med spesielle egenskaper. Starter med bladene, disse De må være mer eller mindre små, ikke mer enn 4 cm i diameter. Jo mindre størrelse, jo bedre, fordi du ikke trenger å komplisere hverken med avblåst eller gjødsel.

Løvfellende eller flerårig

Dette er likegyldig. Du kan velge en løvfellende eller flerårig art, men du må huske på at hvis du velger et løvtre, vil det være lettere for deg å se hvordan grenene fordeler seg når de er bladerfrie høst-vinter, og derfor du kan beskjære mye mer presist, mye mer korrekt hvis jeg kan si det.

Stamme tykkelse

Før du begynner å arbeide med et tre, må det få lov til å vokse fritt i flere år, enten i en stor gryte på ca 35-40 cm eller i bakken. Stammen må tykkes nok, ellers tåler den ikke ledningene, og beskjæring kan skade den alvorlig mange anbefaler å vente på at kofferten skal tykkes med minst 2 cm.

Utvalg av trær for bonsai

Tar vi alt det vi har sagt så langt, er de mest tilrådelige trærne som fungerer som bonsai følgende:

Maples

Acer palmatum bonsai

Se fil.

Azalea

Azalea bonsai i blomst

Elm

Kinesisk alm bonsai

Se fil.

furutrær

Japansk furu bonsai

Serissa (tropisk)

Serissa japonica bonsai

Se fil.

Og hvis du trenger mer informasjon, klikk her.