Skip to content

Hvordan og når du skal gjøre et appelsintreimplantat

4 de juli de 2021

Grafting er en teknikk som brukes i landbruket for å øke veksten av avlinger og planter. Når det gjelder appelsintreet, er bruk av graft en utmerket måte å være i stand til dyrke forskjellige typer appelsiner fra samme rot. I tillegg er fordelen med denne teknikken at det kan lages graft på alle sitrustrær. Å pode appelsintre kan være litt komplisert hvis du ikke kjenner til de riktige teknikkene for det.

Vil du vite hvordan og når du skal lage et appelsintreimplantat? I dette innlegget forklarer vi alt for deg.

Oransjetransplantasjonssesong

appelsintreimplantat

Det første du må gjøre er å vente på riktig sesong for at transplantatet får maksimal suksessrate i utvikling og vekst. Denne sesongen er om våren, når temperaturene begynner å bli høyere og også nedbør. Den beste tiden å kutte og sette inn transplantatene er når treet er ved inngangen til inngangen til den aktive vekstsesongen.

Normalt gjøres de transplantatene som er mest vellykkede mellom månedene april og september.

T-formet transplantat

podning av appelsintre i hagearbeid

For å begynne å lage graftet, må du kutte et stort antall grener som har en lengde på ca. 10 til 12 inches fra et sunt tre. Du må sørge for at grenene du klipper, har vokst fra året før, siden implantatene for inneværende år vanligvis ikke lykkes.

Deretter velger du appelsintreet der du vil plassere transplantatet, og du må plassere det omtrent 25 cm fra bakken. Jo nærmere det er bakken, jo mer vann og næringsstoffer kan den motta, og jo høyere suksessrate.

Gjør nå et kutt på ca. 3,75 cm «T» form på siden du har valgt for transplantatet. Bruk en skarp kniv og ikke glem at kuttet må gjøres under barken, inne i appelsintreet du har valgt.

Ta grenen for å lage graft av appelsintreet og velg skuddet som er større. Gjør deretter et lite kutt i barken der det vil bli podet. For å gjøre dette, løft barken fra «T» kuttet og sett grenen inn i det rommet. Grenen må bli fullt støttet av barken på treet.

Når grenen er introdusert, dekker du den med tape under og over transplantatet for å forhindre at den beveger seg og mister evnen til å integrere seg i appelsintreet.

Nå er det bare å la naturen gå sin gang og vente på at den begynner å vokse derfra.

Appelsintrærtransplantat av kile

Kilen er en teknikk som kan brukes til å pode sitrus til bestemte tider av året. Spesielt kan vi bruke denne teknikken når rhizomet vokser aktivt. Hvis vi trenger å gjøre graft og grunnstamme den vokser ikke aktivt, vi kan bruke splintertransplantasjonsteknikken. De som er travet som kilen og sidefiner er ganske nyttige teknikker for å kunne bevare knoppene. Så lenge andre er tilgjengelige, kan stengel-, spalt-, cortex- og Z-pode-teknikker brukes.

Sitrus stiklinger har vanligvis et stort potensial for å spre forskjellige sykdommer som kan drepe trær. Problemet kommer når Det er sykdommer der problemet er dødelig, men det er ingen lett å gjenkjenne symptomer. Dette er når det er viktig å bruke sitrusknopper til poding.

For å maksimere sannsynligheten for at transplantatet av appelsintreet kan leve en gang utført, kan det tas noen tiltak for å redusere spredningen av mulige sykdommer som overføres mellom trærne. Det viktigste er å sterilisere verktøyene som skal brukes til å pode etter hvert podepunkt.

Vi starter med å skjære en omvendt T inn i understammen. Kuttet er vanligvis laget litt lavere enn det originale transplantatet. Du trenger ikke å legge mye press på disse kuttene, da kniven lett går gjennom barken og deretter stopper ved. Det er ikke nødvendig å kutte treet for å lage graft av appelsintreet. Så løfter vi barken av kniven slik at vi kan pode og skrelle barken der det vertikale kuttet er gjort. Transplantatet skal settes inn under klaffene i cortex. Hvis det hadde vært vanskelig å skrelle barken, ville splinterpodingsteknikken ha blitt brukt.

Splintergraft

splintergraft

Selv om T-graft er en av de vanligste metodene for sitrus, er det noen mennesker som finner flere fordeler ved å bruke knopptransplantasjon. Med det første kuttet er det viktig at barken på rhizomet til enhver tid er glatt og lett kan skrelles tilbake. Når vi bruker splintgraft, er ikke teksturen eller barkens tilstand så viktig. Splinterknoppen kan brukes med et jordstengel med mindre diameter som det ville være umulig å utføre T-podingsteknikk med.

Et annet poeng til fordel for denne teknikken er at parafin er alt som trengs for å pakke inn transplantatet. Hvis vi utførte den andre teknikken, ville det være nødvendig med et annet materiale for å pakke inn transplantatet og bruke nok kraft til å forhindre at cortex løfter seg.

Når vi har podet appelsintreet, kan en annen knopp podes som et sikkerhetstiltak for å garantere suksess. Selv om mange podingseksperter har klart å perfeksjonere teknikken sin og oppnå en god suksessrate når de pode en enkelt knopp, kan den mislykkes, og hvis appelsintreet er kommersielt, kan det føre til problemer. Innpakning av en ny knopp kan øke sannsynligheten for suksess. Det anbefales på det sterkeste for alle de som ennå ikke har mestret teknikken godt. Denne teknikken vil lykkes hvis bare en av de to knoppene kan overleve og vokse.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om poding av appelsintreet og de forskjellige typene som finnes.