Skip to content

Hvordan og når er beskjæring av mandeltreet?

21 de juli de 2021

Beskjæring av mandeltreet er en veldig viktig oppgave, da det er en måte å garantere en god høsting og at den også er enkel å plukke.. Hvis dette ikke ble gjort, ville planten vokse ukontrollert, og det ville komme en tid da det ville være vanskelig for oss å ta fruktene fra de høyeste grenene.

For at alt skal gå bra, skal jeg forklare alt du trenger å vite om beskjæring av dette fantastiske frukttreet.

Når skal mandeltrærene beskjæres?

Prunus dulcis, det vitenskapelige navnet på mandeltreet.

Mandeltreet er et løvfrukttre som den gjenopptar veksten så snart temperaturene begynner å stige over 15 ° C. Å være en ganske følsom for kulde – den støtter bare opptil -5 ºC – hvis vi ønsker å få en god høst, er det veldig viktig at vi dyrker den i de områdene der det ikke forekommer for frost.

Beskjæring er en oppgave som gjør vondt for planter; ikke forgjeves, det som gjøres er å kutte grener. Når det er gjort, må treet bruke energi på å komme seg, og dette kan bare gjøres hvis det er sunt og hvis vekstforholdene er passende. For alt dette, mandeltreet anbefales å beskjære enten på begynnelsen av høsten eller på slutten av vinteren / begynnelsen av våren.

Hvordan beskjærer du dem?

Det er forskjellige typer beskjæring, avhengig av formålet:

Formasjon beskjæring

Den er laget for å gi den ønsket struktur. Siden det er en ganske drastisk beskjæring, gjøres det når treet er i ro, det vil si høsten eller senvinteren. Det gjøres som følger:

  • I løpet av det første året skal alle grenene av treet trimmes. Dermed vil nedre grener spire.
  • I løpet av det andre året vil hovedgrenene bli kuttet til en høyde på 2/3 av lengden. De nederste må være igjen, og de som spirer fra den nedre halvdelen av kofferten må fjernes.
  • I løpet av det tredje året vil hovedgrenene bli beskåret til 2/3 i lengden, og grenene som går inn i kronen på treet vil bli fjernet.
  • Fra det fjerde året må du vedlikeholde det, fjerne suger og trimme grenene som vokser for mye.

Fruktende beskjæring

Hovedmålet er å etablere sekundære produktive grener. Det er veldig enkelt, siden du bare trenger å fjerne suger, trimme grenene som vokser for mye og de som ser svake, syke eller ødelagte ut på slutten av vinteren.

Restaurering beskjæring

Det er en beskjæring som har som formål å prøve å gjenopprette et sykt tre, eller som ikke er beskåret riktig. Selvfølgelig vil du ikke kunne beskjære grenene som har en diameter på 10 cm, siden det vil koste dem mye å komme seg.

Det ideelle tidspunktet å gjennomføre det er kl tidlig på vinteren, og det gjøres ved å eliminere bare hovedgrenene med en lengde på 0,5 meter.

Prunus dulcis, blader og frukt

Dermed kan du ha godt ivaretatt mandeltrær som vil gi god frukt 🙂.