Skip to content

Hvordan plante avokado i en gryte?

23 de juli de 2021

Avokado er en av fruktene mer næringsrik og deilig som vi kan finne i naturen. Den inneholder utrolige egenskaper som ikke bare vil hjelpe deg med ditt fysiske utseende, men også de vil forbedre hele organismen din nesten med en gang. Først av alt er avokado ideell fordi den gir kroppen en stor mengde vitaminer, som A, C, B5, B6, E og andre næringsstoffer som folsyre og kalium.

Hva mer, avokado hjelper til med å redusere kolesterol, triglyserider og gå ned i vekt. Avokado er også viktig for å forbedre synet, optimalisere hjertefunksjonen og forbedre hele fordøyelsessystemet. Det hjelper også å lette prosessen med fordøyelsen av vegetabilske syrer, og forsinker aldringsprosessen, og det er at bare ved å gå til et supermarked eller en grønnsakshandler, kan vi imidlertid kjøpe avokado, hvis vi har plass det anbefales å plante dem hjemme fordi prisen på avokado det kan være ganske bratt, pluss at en hjemmelaget avokado er fri for kjemikalier.

Men hvordan planter man avokado i en gryte?

plante potte avokado

Derfor, i denne artikkelen Vi kommer til å forklare deg, trinn for trinn, hvordan du skal plante avokado riktig i en gryte hjemme, slik at du kan begynne å lage de beste oppskriftene og behandlingene med denne deilige frukten. Husk at alle kan gjøre dette, så du trenger bare motivasjon for å begynne å dyrke dine egne avokadoer.

Først du må velge et sted på terrassen eller hagen din der vi nyter solskinstimer og avokado elsker solen, og det er derfor det er viktig å plassere dem på et solrikt sted. Hvis du ikke har en terrasse og hage du kan plassere dem ved vinduet, fordi den kan ha direkte tilgang til solen, og det er mye lettere å fjerne hvis solen er veldig sterk.

Du burde unngå kaldt klima eller steder der temperaturen er lav, siden i så fall vil ikke avokadoene dine vokse. Når det gjelder landet, må du sørge for at det har det næringsstoffer i tillegg til den lave pH-verdien. Det neste trinnet er å ta en avokado og fjerne frøet (eller gropen).

Når du har tatt den ut, må du rengjøre beinet godt og plassere tre tannpirker rundt det, slik at du kan plassere det i et glass og det forblir suspendert over vannet. Med dette du vil hjelpe røttene til beinet å utvikle seg og er sterke nok til å bære plantens vekt.

du må plassere gryten på et godt ventilert sted og i solen. Når stammen har vokst og nådd omtrent 15 centimeter, så kutt den og forlater 7 centimeter, på denne måten, stammen blir sterkere, flere røtter vil vokse og nye blader vil dukke opp. Når bladene har dukket opp, er det på tide å overføre planten til en gryte.

Ta tannstikkere ut av beinet og legg planten i en gryte med godt næret land. Observer konstant planten og kutt bladene hver gang stammen overstiger 15 centimeter. Blader som overstiger en høyde på 30 centimeter, må kappes.

Teknikk for avokadotreet for å produsere fruktene

avokadoteknikk

Treet ditt vil begynne å vokse, og nå må vi vente på at det gir oss fruktene (som kan ta mellom 5 og 6 måneder), avokadotrær bærer ikke frukt så lett og det kan til og med ta år å begynne å produsere avokado. En god teknikk som du kan bruke for å øke hastigheten på prosessen med fruktutseende, er å bruke en teknikk som heter «poding». Med denne teknikken lager du i utgangspunktet et kutt i siden av planten for å dyrke flere stilker.

Husk at du alltid bør være oppmerksom på de forskjellige skadedyrene som kan skade planten din. I en spesialforretning kan du finne mange ikke-skadelige produkter som skremmer bort skadedyr som kan skade planten din. Ikke glem å holde planten godt hydrert, slik at vekstprosessen blir rask og sunn.