Skip to content

Hvordan plante en avokado i hagen

24 de juli de 2021

Avokado er en plante som kan være veldig nyttig i hager: gir en utmerket nyanse, bladene er veldig dekorative (spesielt de nyere da de er av en kobberfarge), og også fruktene er spiselige.

Men før vi tar en beslutning om å ha en hjemme, må vi ta hensyn til dens egenskaper slik at det ikke oppstår problemer nå eller i fremtiden. For det skal jeg forklare deg hvordan man planter en avokado i hagen slik at du på mindre enn hva du forventer kan smake på det.

Hvordan er avokadotreet?

Avokadotre

Avokado, kjent som Persea Americana, er et eviggrønt tre innfødt i Mexico som kan nå en høyde på 30 meter. Kronen er veldig tett og bred, opptil 10 meter. Den har en robust koffert, omtrent 4-5 meter i diameter, men dette trenger ikke føre oss til forvirring: selv om det er en kraftig plante, dens røtter er grunne og de forårsaker ingen skade.

Men (det er alltid et men 🙂) på grunn av størrelsen det anbefales sterkt å plante den i en avstand på omtrent 5-6 meter fra vegger og høye planter, og setter en annen prøve i nærheten slik at blomstene kan pollineres, eller velger å kjøpe en podet. Dermed kan den utvikle seg jevnt fra dag én.

Kaldebestandige avokadosorter

Hvis du bor i et område der det vanligvis oppstår frost, anbefaler vi disse variantene:

  • Stewart: produserer frukt med svart skinn som modnes fra august til oktober. Tåler frost ned til -7 ° C.
  • Mexicola: fruktenes skinn er svart og massen smaker som nøtter. De modnes fra august til november. Tåler frost ned til -7 ° C.
  • Zutano: skinnet på frukten er lysegrønn i fargen, og den modnes ferdig i desember-januar. Den støtter frost fra -3 ° C til -4 ° C så lenge de er av kort varighet.
  • Sterk: det er en hybrid som produserer frukt med grønn hud og blekgrønn masse som modner fra desember til mai. Den støtter veldig svak og sporadisk frost opp til -2 ° C.

Hvordan plante den i hagen?

Nye blader av Persea americana eller avokado

Når du har bestemt deg for hvilken sort du skal kjøpe, det vil være på tide å sende den til hagen etter dette trinn for trinn:

  1. Det første du må gjøre er et 1m x 1m hull på våren.
  2. Bland deretter jorda du har fjernet fra den med et voksende medium for planter.
  3. Deretter fyller du det litt igjen slik at treet ikke er for langt under bakkenivå.
  4. Fjern deretter avokadoen fra gryten og sett den inn i hullet.
  5. Legg til eller fjern smuss om nødvendig. Planten må være ca 2 cm under bakken.
  6. Til slutt, fyll på fyllingen og gi den en sjenerøs vanning.

Du vil vite at transplantasjonen har vært vellykket så snart du ser ham fjerne nye blader, noe som sikkert vil skje om et par uker. 😉