Skip to content

Hvordan plante en hasselnøtt

25 de juli de 2021

Hvis du har et stort hjørne i hagen og tenker å dyrke dine egne frukttrær, oppfordrer jeg deg til å få noen hasselnøtter. Du kan kjøpe dem i supermarkeder, selv om jeg anbefaler at hvis du har en i nærheten, går du til en butikk hvor de selger økologisk mat siden fruktene har en tendens til å spire lettere enn de i supermarkedet.

Og hvorfor hasselnøtt? Vel, det er et veldig fint tre som vokser raskt. Men det mest interessante er fruktene: hasselnøtter har en utsøkt smak, er veldig næringsrike, lette å fordøye og lindrer også forkjølelsessymptomer. Hva mer kan du ønske deg?

Hazel

For å få et hasselnøttetre fra frø, er det første vi selvfølgelig må gjøre å få frøene om høsten. Når vi har dem, må vi lag dem i kjøleskapet ved 7 ºC, det vil si at vi må la dem gå litt kaldt i to måneder slik at de kan spire i løpet av våren. Så vi vil fylle en tupperware med vermikulitt halvveis, vi vil plassere hasselnøtter, og vi vil dekke dem med mer vermikulitt.

Ettersom sopp vil gjøre alt for å skade dem, anbefales det på det sterkeste dryss litt med svovel eller kobber tupperware før du vanner den. I tillegg må vi sjekke det innimellom (for eksempel en gang i uken), slik at inneluften fornyes.

Hasselnøttfrukter

Når de åtte ukene endelig er over, vil det være på tide å plante hasselnøttene i såbedet. Dette kan være hva som helst: potter, yoghurtmelkbeholdere, … Selvfølgelig, det anbefales å legge maksimalt to frø i hver, ved å bruke universelt substrat for planter blandet med 20% perlit.

Ligger i et område som er direkte utsatt for solen og vanner det regelmessig, du vil ha dine egne hasselnøtter på bare to måneder. Utrolig, synes du ikke? 🙂