Skip to content

Hvordan plante et appelsintre

26 de juli de 2021

Lyst på en ferskpresset appelsinjuice? Siden vi vet at det ikke er noe bedre enn å dyrke din egen mat, vil jeg forklare hvordan man planter et appelsintre trinn for trinn, slik at du kan smake på deilige fruktene, enten ved å lage juice eller som en dessert.

Så det, Legg merke til disse tipsene og du kan få høsten din sikret.

Hovedegenskapene til appelsintreet

Appelsinblomst

Appelsintreet er et eviggrønt tre med vitenskapelig navn Sitrus sinensis. Det er hjemmehørende i Kina og Indonesia, hvor det har et mildt og mildt klima gjennom hele året. Middels raskt voksende, kan den nå en høyde på 8m, selv om det under dyrking normalt ikke er tillatt å overstige 5m. De hvite blomstene blomstrer om våren og de er litt aromatiske.

Når vi tar dette i betraktning, står vi overfor et frukttre som kan vokse uten problemer i klima med veldig lette frost, ned til -4 ° C, så lenge de er av kort varighet. I motsetning til andre frukttrær, det trenger ikke å ha kalde timer for å blomstre; I løpet av vinteren vil vi imidlertid se at den stopper veksten på grunn av lave temperaturer.

Hvordan plante et appelsintre i hagen

Sitrus aurantium

Nå som vi kjenner hovedegenskapene, la oss trinn for trinn se hvordan den plantes:

  1. Den første tingen å gjøre er å bestemme hvor den skal plantes. Øst den må utsettes direkte for solen, i sandjord og helst uten kalkstein, med en pH mellom 6 og 7.
  2. Deretter, et hull på 1m x 1m vil bli laget. Hvorfor så stor? Fordi på denne måten kan kvaliteten på jorden forbedres, noe som vil hjelpe appelsintreet til å motstå transplantasjonen bedre.
  3. Når vi er ferdig med hullet, vi blander jorden at vi har ekstrahert med perlit (20%) og litt ormstøp (10%).
  4. Vi heller en bøtte eller to med vann for å fukte plantehullet godt.
  5. Vi trekker ut appelsintreet med stell av potten.
  6. Vi plantet den til slutt, og vi vanner igjen.

Hvis det er veldig vind i ditt område, det er praktisk å sette en veileder slik at den kan stå oppreist til den er festet til sine egne røtter.

Og klar. Avhengig av alder på treet, er det sannsynlig at du i løpet av den kommende sesongen vil kunne nyte din første høst 🙂.