Skip to content

Hvordan plante et frukttre kjøpt i en gryte

14 de juli de 2021

Frukttrær er planter som, i tillegg til å produsere spiselige frukter, i stor grad kan dekorere en hage eller frukthage. Av denne grunn er de veldig interessante, siden vi med et enkelt eksemplar ikke bare kan få mat, men også at landet ser mye vakrere ut.

Men selvfølgelig, noen ganger er rush veldig forrædersk, og vi lager et hull i bakken til feil tid, planten kommer til å lide. Deretter, Når og hvordan plante et frukttre kjøpt i en gryte?

Når blir den plantet?

Selv om det er sant at en potteplante har mye mer styrke og motstand enn en som er bar rot, må du tenke på det det er noen måneder det ikke skal fjernes fra beholderen. Hvorfor? Fordi det vokser. Disse månedene er de månedene temperaturen er mellom 15 og 30 grader Celsius, det vil si våren og sommeren.

Å vite dette, den beste tiden å plante et frukttre i bakken er på høsten eller på slutten av vinteren. I en av disse to sesongene kan vi trekke den ut av potten uten å måtte ta unødvendige risikoer.

Hvordan gjør du det?

Å plante et frukttre kjøpt i en gryte du må følge dette trinn for trinn:

  1. Det første vi skal gjøre er å grave et hull som må være minst 50x50cm.
  2. Etterpå legger vi til en bøtte med vann for å fukte jorden godt.
  3. Nå blander vi jorden som vi har hentet fra bakken med 30% perlit eller et annet lignende underlag.
  4. Deretter fjerner vi frukten forsiktig fra potten og tapper på beholderen slik at jorden «løsner» fra plasten og kan komme bedre ut.
  5. Deretter introduserer vi det i hullet. Det skal ikke være for høyt eller for lavt: ideelt sett bør det være omtrent 0,5 cm under bakkenivå.
  6. Til slutt fyller vi inn hullet og vannet igjen.

Sitrontre

På denne måten vil vi ha et sunt og sterkt frukttre i hagen eller frukthagen.