Skip to content

Hvordan plante et japansk lønnetre

14 de juni de 2023

japansk lønn (Acer palmatum) er et lite tre som gir eleganse til enhver hage. De fine, fjæraktige bladene finnes i alle nyanser av grønt, rødt og gull, og fargene vokser i intensitet om høsten før bladene faller. Hardføre i USDA-plantingssone 5–8, de kommer i former fra det tradisjonelle oppreiste treet til gråtende eller lagdelte, vridende bonsai-lignende former. Du verdsetter treet ditt med rette, så følg disse enkle trinnene for å gi planten din en god start.

Trinn 1: Velg ditt plantested

Morgensol og ettermiddagsskygge er ideelle for japanske lønnetrær. Filtrert sollys er best. Hvis du bor i øvre eller midtre sør, kan treet bedre tåle full sol. Hvis området ditt har dårlig drenering, kan du forbedre jorda med organisk materiale, lage et høybed eller bruke en stor potte. Vurder den modne størrelsen på trærne du liker, og velg en som passer dine behov.

Trinn 2: Grav et hull

Trinn 3: Mulch

Grav et hull tre ganger så bredt som rotklumpen og litt grunnere. Plasser treet i hullet. Toppen av rotklumpen bør være litt høyere enn jorden rundt (som du ville plantet en asalea). Legg til en liten mengde saktefrigjørende gjødsel til jorden din. Fyll rundt rotklumpen med den omkringliggende jorden, fast og vann godt.

Trinn 3: Mulch

hender som holder mulch

Påfør 2 til 3 tommer mulch (furuhalm eller finhakkede blader fungerer bra) for å holde på fuktigheten og holde jordtemperaturen jevn. Hold planten litt fuktig det første året når den slår rot. Et dryppsystem for vanning fungerer best. Japanske lønner foretrekker fruktbar, rik jord, men husk at litt for tørt er bedre enn litt for vått.