Skip to content

Hvordan plante et tre

11 de juli de 2021

Vet du hvordan du skal plante et tre? Enten i hagen eller i frukthagen, kan det være en veldig underholdende opplevelse, men også utmattende hvis den er av god størrelse. Men slik at ikke uventede problemer oppstår det er viktig å vite noen ting som jeg skal fortelle deg neste gang.

For hvis du vil at alt skal gå greit, må du ta en rekke tiltak før og etter. Først da kan planten tilpasse seg litt raskere og bedre.

Når skal du plante et tre?

La oss først vite når vi skal plante den, for hvis vi gjør det til feil tid, er det vi vil oppnå at helsen svekkes. Så når du svarer på spørsmålet, som en generell regel og forutsatt at treet er sunt, gjøres det enten på slutten av høsten eller på slutten av vinteren, selv om du kan være mer spesifikk:

  • Hvis det er eviggrønt, er det tilrådelig å gjøre det litt før våren kommer, ellers hvis det er frost i vårt område, vil det lide dem, og du kan miste ganske mange.
  • Hvis det er løvfellende, er det så viktig å gjøre det før eller senere, men hvis det er i blomstrende alder, er det å foretrekke å gjøre det tidligere 🙂.

Hvordan plante et tre?

Nå som vi vet når planting anbefales, la oss se hvordan du planter den:

Forbered bakken

Du trenger en spade for å lage et hull

Den første tingen å gjøre er fjern voksende gress så vel som steiner. I tillegg må du legge til organisk kompost (guano, kylling eller kugjødsel osv.) – et lag på ca 5-10 cm vil gå bra, og bland det på nytt med jorden. Sist, berør nivå det (kan gjøres med øye).

Lag et plantehull

Hullet må være stort, ikke bare slik at planten kan passe godt, men også slik at den har nok plass til å rote uten komplikasjoner. For dette, Det som anbefales er å lage en av 1m x 1m hvis den måler en meter eller mer i høyden (grunnere hvis yngre), og bland det med universelt voksende medium.

Planter den på sin endelige plassering

Så snart hullet er laget, du må fjerne treet fra potten og sette det inn på det nye stedet, vær forsiktig så du ikke manipulerer røttene for mye. Hvis det er vanskelig å fjerne den fra beholderen, vil vi vanne samvittighetsfullt og banke den på sidene for å fjerne den.

I tilfelle den har røtter som kommer ut av hullene, vil vi prøve å løsne dem med tålmodighet, og hvis vi ikke kan, må vi bryte potten med en liten håndsag hvis den er laget av plast eller med en hammer hvis den er laget av leire.

Installer vanningssystemet

Når vi har plantet treet, installerer vi vanningssystemet og vi vil gi deg rikelig med vann. Hvis vi bor i et veldig blåst område, vil det være tilrådelig å sette en veileder på den for å hjelpe den med å vokse rett.

Plantet frøplante

Og så må vi bare glede oss over treet vårt 🙂.